fbpx

Megszületett Alfred Abraham Knopf amerikai üzletember, az Egyesült Államok egyik vezető könyvkiadója. (129 éve)

Megszületett Alfred Abraham Knopf amerikai üzletember, az Egyesült Államok egyik vezető könyvkiadója. (129 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

Knopf 1912-ben végzett a Columbia Egyetemen, majd több kiadónál dolgozott. 1915-ben…

A teljes cikk itt olvasható:
Megszületett Alfred Abraham Knopf amerikai üzletember, az Egyesült Államok egyik vezető könyvkiadója. (129 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: Knopf 1912-ben végzett a Columbia Egyetemen, majd több kiadónál dolgozott. 1915-ben megalapította saját cégét, az Alfred A. Knopf Könyvkiadót. A kortárs irodalom iránti szeretete és kiterjedt irodalmi kapcsolatai révén vállalkozása nagyon hamar sikeres lett, alapítója pedig, mint a magas színvonalú kozmopolita művek kiadója vált ismertté. A cég elnökeként szigorúan ellenőrizte a kiadott könyvek tartalmi színvonalát, nagy hangsúlyt fektetett tipográfiai megjelenésükre, a címlap és az illusztrációk igényességére, sőt a kiadványok értékesítésére is. Halálakor a nála publikáló szerzők között 16 Nobel -díjast és 27 Pulitzer – díjast tartottak számon.

(Meghalt 1984.08.11)

Tovább az eredeti cikkre: Megszületett Alfred Abraham Knopf amerikai üzletember, az Egyesült Államok egyik vezető könyvkiadója. (129 éve)

Most szólj hozzá!

Kedves Látogató! Mielőtt tovább lépsz az oldalra, arra kérünk, hogy oszd meg velünk három szóban: mi a látogatásod célja?