Meglepő eredményt hozott az apák napi kvíz

Meglepő eredményt hozott az apák napi kvíz olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Példaképeink az apák Közel 2800 apa és hozzátartozó töltötte ki a…

A teljes cikk itt olvasható:
Meglepő eredményt hozott az apák napi kvíz

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Példaképeink az apák

Közel 2800 apa és hozzátartozó töltötte ki a szeretlekapa.hu oldalon elérhető kérdéssort, amelynek eredménye megmutatja, hogy mely típusba tartozik apa: Példakép, a Család esze, Tettek embere vagy Diplomata. A szeretlekapa.hu oldalon elérhető kvíz összesített eredménye sokat elárul arról, hogy milyen fontos szerepe van az életünkben az apáknak.

Hogy jön ki a rokonokkal? Hogyan oldja meg a felmerülő problémákat? Érzelgős típus? Művészlélek vagy műkedvelő? Hogy áll a sportokhoz? Marad ereje a hétvégékre is? – egyebek mellett ilyen kérdésekre adott válaszok alapján derítette ki a szeretlekapa.hu oldal apák napi játéka, hogy a kitöltő vagy annak hozzátartozója mely apatípusba tartozik.

Ilyen a legtöbb apa

A kvíz kérdései és válaszlehetőségei az apák számára a mindennapokban előforduló tipikus helyzeteket dolgozták fel, illetve bizonyos kérdésekkel kapcsolatban az általános hozzáállásukat mérték fel.

A tesztet 1588 apa és 1154 hozzátartozó töltötte ki – nagyon hasonló módon. A játékban résztvevők 76 százalékának lett ugyanaz az eredménye, azaz tartozik – ő vagy hozzátartozója – a Példakép típusba.

A Példakép nem tökéletes – talán nem tud bármit megszerelni és nehezen „bírja a gyűrődést” -, de minden hibájával együtt is a család kedvence. A legtöbb apát így látjuk és a legtöbb apa így látja magát – legalábbis a nagyszámú kitöltők között.

Nem igazi diplomaták

A második leggyakrabban előforduló típus a Család esze (365). A Tettek emberének csupán a kitöltők 5,7 százaléka (152 fő) számít, a Játszótárs típusba 95-en tartoznak. Ritka, mint a fehér holló a Diplomata Apa típus – 37 kitöltő (vagy a kitöltő hozzátartozója), azaz az összes kitöltő csupán 1,3 százaléka érzi legnagyobb erősségének a családtagok közti konfliktusok elsimítását.OK

A teszteredmény még egy fontos dologra rávilágít. A nagyszámú kitöltés azt igazolja, hogy egyre fontosabb és összetettebb szerepe van az apáknak a családokban, és egyre többet foglalkoznak ők maguk is azzal, hogy miként teljesítik ezt be.

Még egy fontos kérdéssor

Az apák napja alkalmából elindult játékos teszt mellett egy komolyabb kérdéssort is ki lehetett tölteni – a legtöbben éltek is a lehetőséggel. A szeretlekapa.hu oldalon elérhető IPSS teszttel kideríthető, hogy a kitöltőt (vagy hozzátartozóját) mennyire fenyegeti a férfiakat érintő leggyakoribb urológiai betegség, a jóindulatú prosztata megnagyobbodás (BPH). Az Amerikai Urológusok Szövetsége által kidolgozott Nemzetközi Prosztata Tünetértékelő Skála, vagyis IPSS-teszt állapotfelmérésre szolgál és tájékoztat arról, hogy szükséges-e orvoshoz fordulni a nagyobb baj elkerülése érdekében. 

Tovább az eredeti cikkre: Meglepő eredményt hozott az apák napi kvíz

Vélemény, hozzászólás?