Megjelentek a Digitális Magyarország Ügynökség működését érintő részletszabályok

Megjelentek a Digitális Magyarország Ügynökség működését érintő részletszabályok olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A Digitális Magyarország Ügynökség (DMÜ) működését a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyeli, a…

A teljes cikk itt olvasható:
Megjelentek a Digitális Magyarország Ügynökség működését érintő részletszabályok

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A Digitális Magyarország Ügynökség (DMÜ) működését a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyeli, a vezérigazgatói feladatokat dr. Guller Zoltán miniszteri biztos látja el.  Megjelent az a kormányrendelet, amely a DMÜ működését szabályozzaezzel egy gyorsan reagáló, hatékony állami szervezet jön létre.

A jövőben a DMÜ látja el az e-közigazgatással, az informatikával, az e-közigazgatási és informatikai fejlesztések egységesítésével, a kormányzati célú elektronikus hírközlési tevékenységgel, valamint a közigazgatási informatika infrastrukturális megvalósíthatóságának biztosításával kapcsolatos állami feladatokat.

Az Ügynökség a kormányzati informatikát felügyeli, valamint az e-közigazgatási, informatikai rendszerek és azok infrastruktúrájának üzemeltetéséért és a kapcsolódó fejlesztések megvalósításáért is felel. Az innovatív és proaktív működés a megfelelő eszközrendszer birtokában a digitalizációt az állampolgárok szolgálatába állítja. A szervezet célja, hogy csökkenjen a bürokrácia, hatékonyabbá váljon a döntéshozatal és enyhüljenek az állampolgárok terhei. A működés racionalizálása érdekében a DMÜ egyfajta ernyőszervezetként tevékenykedik majd.

Tovább az eredeti cikkre: Megjelentek a Digitális Magyarország Ügynökség működését érintő részletszabályok

Vélemény, hozzászólás?