Megjelent a Dreamcatchers első nagylemeze

Megjelent a Dreamcatchers első nagylemeze olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A húsvéti hosszúhétvégén megjelent a Dreamcatchers első nagylemeze, a Fénytörés, amelyen…

A teljes cikk itt olvasható:
Megjelent a Dreamcatchers első nagylemeze

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A húsvéti hosszúhétvégén megjelent a Dreamcatchers első nagylemeze, a Fénytörés, amelyen 10 kiforrott dal hallható. Ezek között olyan számok is megtalálhatók, mint például a Vihar vagy a Különbéke, amelyeket korábban videóklipeken keresztül ismerhetett meg a nagyközönség. A Dreamcatchers új, összesen 35 perc hosszúságú albuma a Spotify-on díjmentesen hallgatható meg. 

Az angolszász zenei stílusokból, a főként indie popból építkező Dreamcatchers új albuma meglehetősen széles időintervallumot ölel fel, mert a csapat a 2018-tól egészen napjainkig tartó időszak legjobbjait válogatta össze. Az elmúlt években számtalan fontos esemény történt az együttes életében, de ezek közül is a legjelentősebbnek a bársonyos és selymes hangú Halmai Réka énekesnő 2020-as érkezése tekinthető. 

„Ebbe az albumba beletettük szívünket-lelkünket és minden olyan élményünket, ami az elmúlt években ért bennünket. Ha azt mondanánk, erre vagy arra a zenekarra hasonlít, akkor nem mondanánk igazat. Az általunk játszott zene egyszerre elektronikus és akusztikus, vidám és szomorú, poppos és alteros, énekcentrikus. Emelkedett és hétköznapi egyben. Egyszerűen emberi” – jegyezte meg az új album kapcsán Lázár Zoltán, a zenekar egyik alapítója. 

„Véleményem szerint az album rendkívül érzelmes. Nemcsak vidám, vagy szerelmes érzéseket közvetít, mint például a Vihar című dalunk, hanem néhol impulzívabb és dinamikusabb karaktere van. Ennek köszönhetően olyan változatos. Nehéz lenne megmondani, melyik a kedvenc számom erről az albumról, mert ez mindig függ a hangulatomtól, de ha mégis választanom kellene, akkor jelenleg a Száz érkezés és száz búcsúzás című szám áll hozzám a legközelebb, mert egy teljesen más világba tudja elrepíteni az embert, ha ráérez a hangulatára és a mondanivalójára. Én mindig ezt hallgatom, ha éppen ki szeretném magam zökkenteni a stresszes hétköznapjaimból” – árulta el Halmai Réka, a Dreamcatchers énekesnője. 

A Dreamcatchers új albumának születése egy szélesebb körű szakmai együttműködés eredménye. A zenekar a dalok felvételét 2020 decemberében kezdte meg az Esti Kornél zenekar gitáros-dalszerzőjénél, Lázár Domokosnál. A keverés és az énekfelvételek nagy része pedig a Unique-ból ismert Kovacsics Ádámnál történt, aki a producere és a kiadója is az anyagnak. A masteringre pedig Londonban kerítettünk sort. „Fontosnak tartom kiemelni továbbá, hogy a dalszövegek terén sikerült nagy nevekkel együttműködni, hiszen három dalszövegünk Hujber Szabolcshoz, kettő pedig Tariska Szabolcshoz köthető. Egy számunk dalszövegét Lázár Domokosnak köszönhetjük” – tette hozzá Lázár Zoltán. 

Az új album kedvező fogadtatásra talált a zenekedvelők körében, a Különbéke című szám ugyanis rövid időn belül felkerült a Spotify „Friss Pop”, valamint a „New Music Friday Magyarország” elnevezésű playlist-jére. 

Tovább az eredeti cikkre: Megjelent a Dreamcatchers első nagylemeze

Vélemény, hozzászólás?