Meghekkelték a magyar kormánybarát sajtó egy részét

Meghekkelték a magyar kormánybarát sajtó egy részét olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Kormánykritikus tartalmak jelentek meg több kormánybarát weboldalon is hétfő reggel, a…

A teljes cikk itt olvasható:
Meghekkelték a magyar kormánybarát sajtó egy részét

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Kormánykritikus tartalmak jelentek meg több kormánybarát weboldalon is hétfő reggel, a felületek meghekkelése mögött valószínűleg az Anonymus nemzetközi hekkercsoport áll. Az érintett felületek – köztük a Mediaworks honlapja – délelőtt elérhetetlenek voltak.

„Ez a weboldal a kormányzati propagandamédia része! Elhoztuk az igazságot nektek! Propaganda helyett független sajtót! Nézd meg, hogyan ver át a propaganda média!” – ez a szöveg jelent meg a Telex beszámolója szerint a hekkerek által megtámadott felületeken. A feltört oldalakon kormánykritikus tartalmak jelentek meg, többek között ilyen címekkel:

„Nézd meg hogyan torzítja a híreket a közmédia!”, „Nézd meg hogyan ver át a propaganda média!”, illetve egy szemléletes infografikát is elhelyeztek, ami a kormánybarát médiumok vesztett sajtópereiről számol be.

A Telex összeállítása szerint már vasárnap jelezték, hogy valamire készülnek. Az akció összefüggésben lehet azzal, ahogyan a magyar kormány viszonyul Oroszország agressziójához, illetve a hekkerek úgy látják, hogy „a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök továbbra is a Kreml trójai falovaként viselkedik Európában”.

Az érintett oldalak között van a Nemzeti Sport honlapja, a Figyelő weboldala, a 888.hu, a Mandiner.hu, a Metropol.hu, illetve több megyei lap webes felülete. Hétfő délelőtt fél 11-kor nem voltak elérhetők a megtámadott oldalak.

A Meghekkelték a magyar kormánybarát sajtó egy részét bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Meghekkelték a magyar kormánybarát sajtó egy részét

Vélemény, hozzászólás?