Kategóriák
Igazán jeles napok

Meghalt Wichmann Tamás kilencszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok kenus. (1 éve)

Meghalt Wichmann Tamás kilencszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok kenus. (1 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

Kétszeres olimpiai bronzérmes, olimpiai ezüstérmes. Gyermekkorában súlyos baleset érte, 6 évesen…

A teljes cikk itt olvasható:
Meghalt Wichmann Tamás kilencszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok kenus. (1 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: Kétszeres olimpiai bronzérmes, olimpiai ezüstérmes. Gyermekkorában súlyos baleset érte, 6 évesen elütötte egy autó. Felépüléséhez és erősítéséhez kezdett sportolni. Határtalan kitartása, akaratereje, szorgalma és lelkesedése a magyar és a nemzetközi sportélet kiemelkedő egyéniségévé tette. Profi pályafutása 1962-től 1983-ig tartott. 1978-ban UNESCO fair play-díjat kapott, mert segített felkészülni riválisának, az egykori Jugoszlávia színeiben versenyző Matija Ljubeknek, aki aztán a belgrádi világbajnokságon legyőzte őt. Énekelt és gitározott, rappelt. 1985-ben Popej szerepét játszotta Bujtor István Az elvarázsolt dollár című filmjében. 2009-ben ezüstérmet nyert a magyar sárkányhajó válogatottal a dél-koreai Ulszanban a csapat-világbajnokság 200 méteres futamán, s így 61 évesen ismét vb-dobogóra állhatott. Mielőtt versenyző lett, szakácsnak tanult. 1987-ben megnyitotta söröző-éttermét, amit eredetileg Szent Jupátról, a kenusok “védőszentjéről” nevezett el, később Wichmann-kocsma volt a neve. A létesítmény 2018-ban, több mint három évtized után zárt be.

Tovább az eredeti cikkre: Meghalt Wichmann Tamás kilencszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok kenus. (1 éve)

Szerző: William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Vélemény, hozzászólás?