Megszületett Vincent Price amerikai színész, aki elsősorban horrofilmekben szerepelt több mint 50 éven át. (111 éve)

Megszületett Vincent Price amerikai színész, aki elsősorban horrofilmekben szerepelt több mint 50 éven át. (111 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

Edgar Allan Poe műveiből készült filmek egyik állandó főszereplője volt. 1985-ben rajzfilmben…

A teljes cikk itt olvasható:
Megszületett Vincent Price amerikai színész, aki elsősorban horrofilmekben szerepelt több mint 50 éven át. (111 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: Edgar Allan Poe műveiből készült filmek egyik állandó főszereplője volt. 1985-ben rajzfilmben is megjelent, a Scooby-Doo sorozatban róla mintázták Vincent Van Gond alakját, akinek a hangját is ő kölcsönözte. Számos rémtörténet után szerepelt Michael Jackson Thrillerében is, a Thriller című album címadó dalának narrátora volt, a Thriller 14 perces filmváltozatában ő mondja a – 6.30 percnél kezdődő – temetői jelenetnél elhangzó, félelemkeltő szöveget, s neve nemcsak a stáblistán szerepel (13.10-nél olvasható), hanem a filmbeli történetben, amikor Jackson és barátnője kijönnek a moziból, a bejáraton Vincent Price-t és a Thrillert hirdetik (4.13).  Utolsó filmszerepében, az Ollókezű Edwardban stílusosan búcsúzott. Két csillaga is van a Hollywoodi Hírességek Sétányán.

Tovább az eredeti cikkre: Megszületett Vincent Price amerikai színész, aki elsősorban horrofilmekben szerepelt több mint 50 éven át. (111 éve)

Vélemény, hozzászólás?