Meghalt Thor Heyerdahl norvég utazó, felfedező, antropológus, régész, történész, tudós. (20 éve)

Meghalt Thor Heyerdahl norvég utazó, felfedező, antropológus, régész, történész, tudós. (20 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

Kon-Tiki expedíciójával lett híres, melynek során egy tutajjal 8000 kilométert vitorlázott…

A teljes cikk itt olvasható:
Meghalt Thor Heyerdahl norvég utazó, felfedező, antropológus, régész, történész, tudós. (20 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: Kon-Tiki expedíciójával lett híres, melynek során egy tutajjal 8000 kilométert vitorlázott Dél-Amerikából a Tuamotu-szigetekre.  Eredetileg tengerbiológus, akit érdekelt az antropológia. 1936-ban Heyerdahl első feleségével, Livvel a Marquesas-szigetek egyikére, a Fatu Hivára költözött, hogy kipróbálják a „paradicsomi” életet. Körülbelül egy évig éltek saját maguk által készített lakhelyükön magukra utalva. Itt kezdte tervezni – szervezni az első expedíciót. Később még hármat indított. Mind a négy hajó teljesen hagyományos módszerekkel készült, szög és csavarok felhasználása nélkül. Csak az első út – a Kon-Tiki – és a harmadik – Ra-II. – volt sikeres. Útleírásai és több tudományos munkája is megjelent nyomtatásban.

Tovább az eredeti cikkre: Meghalt Thor Heyerdahl norvég utazó, felfedező, antropológus, régész, történész, tudós. (20 éve)

Vélemény, hozzászólás?