Meghalt Szenes Iván író, dalszövegíró, dramaturg, zeneszerző (Nemcsak a húszéveseké a világ). (12 éve)

Meghalt Szenes Iván író, dalszövegíró, dramaturg, zeneszerző (Nemcsak a húszéveseké a világ). (12 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

Szenes Iván minden idők legtermékenyebb magyar szövegírójaként csaknem kétezer dalszöveget írt.…

A teljes cikk itt olvasható:
Meghalt Szenes Iván író, dalszövegíró, dramaturg, zeneszerző (Nemcsak a húszéveseké a világ). (12 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: Szenes Iván minden idők legtermékenyebb magyar szövegírójaként csaknem kétezer dalszöveget írt. Legismertebb slágerei: Kicsit szomorkás a hangulatom máma, Próbálj meg lazítani, Minden asszony életében, Nemcsak a húsz éveseké a világ, Isten véled édes Piroskám, Úgy szeretném meghálálni, Kislány a zongoránál, Minek él az olyan, Tölcsért csinálok a kezemből, Nehéz a boldogságtól búcsút venni, Hosszú az a nap.Évekig együtt dolgozott Hofi Gézával, e munkakapcsolat eredménye többek között a Macskaduett, a Söprik az utcát, vagy a Lazítani című szám. Több mint száz színdarabot, filmet, rádió- és tévéjátékot mutattak be verseivel, illetve az ő átdolgozásában.Évekig együtt dolgozott Hofi Gézával, e munkakapcsolat eredménye többek között a Macskaduett, a Söprik az utcát, vagy a Lazítani című szám. Több mint száz színdarabot, filmet, rádió- és tévéjátékot mutattak be verseivel, illetve az ő átdolgozásában. Kabarék szerkesztője, menedzsere. 

Tovább az eredeti cikkre: Meghalt Szenes Iván író, dalszövegíró, dramaturg, zeneszerző (Nemcsak a húszéveseké a világ). (12 éve)

Vélemény, hozzászólás?