Meghalt Schirilla György, hosszútávfutó, aki 37 éven át minden évben átúszta a jeges Dunát. Fia, ifj, Schirilla György folytatja a hagyományt. (23 éve)

Meghalt Schirilla György, hosszútávfutó, aki 37 éven át minden évben átúszta a jeges Dunát. Fia, ifj, Schirilla György folytatja a hagyományt. (23 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

Budapesten halt meg. 1957-től minden évben átúszta a jeges Dunát. Schirilla…

A teljes cikk itt olvasható:
Meghalt Schirilla György, hosszútávfutó, aki 37 éven át minden évben átúszta a jeges Dunát. Fia, ifj, Schirilla György folytatja a hagyományt. (23 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: Budapesten halt meg. 1957-től minden évben átúszta a jeges Dunát.
Schirilla az egészséges életmód apostola volt, ehhez szorosan kapcsolódott a számára erőt adó vegetarianizmus. 12 éves kora óta nem evett húst, idővel áttért a teljesen növényi táplálkozásra. Az étrend mellett gyakorolta a vízkúrákat, a szabadban végzett aktív „mezitlábaskodást” és a pozitív gondolkodást, számtalan könyvben adta közre tanácsait az egészséges életmódról. Az extrém kihívásokat kedvelő Schirilla, aki 1973-ban szerzett testnevelő tanári oklevelet, a futásban is próbára tette magát.
1975 és 1982 között minden évben teljesítette a Balaton körüli szuper-hosszútávfutást. 1967-ben 32 nap alatt futotta le a Budapest és Moszkva közötti 2216 kilométeres távolságot. Páratlan teljesítménye nyomán forgatta róla Gazdag Gyula a Hosszú futásodra mindig számíthatunk című dokumentumfilmjét, a mára klasszikussá vált darabban a sportteljesítmény a függetlenség szimbóluma lett. Halála után fia, ifj. Schirilla György ápolja hagyományát, és azóta ő ússza át a jeges Dunát.http://www.schirilla.hu/edesapam.html

Tovább az eredeti cikkre: Meghalt Schirilla György, hosszútávfutó, aki 37 éven át minden évben átúszta a jeges Dunát. Fia, ifj, Schirilla György folytatja a hagyományt. (23 éve)

Vélemény, hozzászólás?