Meghalt Mészöly Miklós Kossuth-díjas író, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja. (21 éve)

Meghalt Mészöly Miklós Kossuth-díjas író, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja. (21 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

Eredeti családneve Molnár A Pázmány Péter Tudományegyetem Jogi és Államtudományi Karán…

A teljes cikk itt olvasható:
Meghalt Mészöly Miklós Kossuth-díjas író, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja. (21 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: Eredeti családneve Molnár A Pázmány Péter Tudományegyetem Jogi és Államtudományi Karán 1942-ben szerzett jogászdoktori oklevelet. A második világháború alatt egy évig (1943-1944) frontkatonai szolgálatot teljesített, Szerbiában hadifogságba esett. Számos munkahelye volt (például malomellenőrként), majd 1947-től dolgozott először lapszerkesztőként. Írásai az 1940-es évek végétől jelennek meg. 1951-52-ben Budapesten a Bábszínház dramaturgja. 1993-ban a Demokratikus Charta egyik szóvivője volt. 1992-től a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia alapító elnöke. 1990-től a Magyar Írók Szövetsége vezetőségi tagja volt. A mai magyar elbeszélők között kiemelkedő alkotó. Felesége Polcz Alaine, író, pszichológus, a Magyar Hospice Alapítvány vezetője volt.

Tovább az eredeti cikkre: Meghalt Mészöly Miklós Kossuth-díjas író, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja. (21 éve)

Vélemény, hozzászólás?