Meghalt Joseph Arthur Gobineau francia író, a fajelmélet híve (Értekezés az emberi fajok egyenlőtlenségéről). (137 éve)

Amikor azt hiszed, hogy tényleg már mindent láttál, egyszer csak: Meghalt Joseph Arthur Gobineau francia író, a fajelmélet híve (Értekezés az emberi fajok egyenlőtlenségéről). (137 éve) »» Torinóban 66 éves korában halt meg.
Egész Európában elterjedt a modern antiszemitizmus Wilhelm Marr német politikus nyomán, aki túllépve a korábbi vallási előítéleteken, megalkotta az antiszemitizmus fogalmát és létrehozta az Antiszemita Ligát. Az elméleti igazolással foglalkozott Gobineau is, aki értekezéseiben kifejtette, hogy az “árja” társadalmak csak úgy tudják megtartani kulturális fölényüket, amíg a zsidók, az afrikaiak és ázsiaiak befolyásától távol maradnak. Véleménye szerint a fajok keveredésével a népek és nemzetek elveszítik életképességüket és alkotóképességüket, így az erkölcsi hanyatlás és a korrupció útjára lépnek.
Főbb művei: “Értekezés az emberi fajok egyenlőtlenségéről”, “A reneszánsz”.

A teljes cikket itt olvashatod el: #Ezenanapon / Meghalt Joseph Arthur Gobineau francia író, a fajelmélet híve (Értekezés az emberi fajok egyenlőtlenségéről). (137 éve)

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for mucsim needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 2, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page