Meghalt Hetty Green, a Wall Street-i boszorkány, a korszak egyetlen igazi, sokszoros milliomos üzletasszonya. (106 éve)

Meghalt Hetty Green, a Wall Street-i boszorkány, a korszak egyetlen igazi, sokszoros milliomos üzletasszonya. (106 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

Henrietta Howland Robinson, férjezett nevén Green az egyetlen nő volt, aki…

A teljes cikk itt olvasható:
Meghalt Hetty Green, a Wall Street-i boszorkány, a korszak egyetlen igazi, sokszoros milliomos üzletasszonya. (106 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: Henrietta Howland Robinson, férjezett nevén Green az egyetlen nő volt, aki a Wall Street-en sikereket ért el – hozzá kell tenni: bármi áron. A mérhetetlenül zsugori üzletasszony nem riadt vissza semmilyen törvénytelen vagy szívtelen módszertől, ha pénze gyarapításáról vagy spórolásról volt szó. Vagyona alapja apja és nagynénje öröksége volt, de már ekkor okirathamisításhoz folyamodott a nagyobb rész reményében. A büntetés elől Angliába szökött, majd pár év múlva újra visszatért New Yorkba tőzsdézni. Ekkor már férjezett, kétgyermekes asszony volt, az első nő, aki vagyona megvédése érdekében házassági szerződést kötött. A tőzsdén remekül taktikázott és soha nem habozott kihasználni a szorult helyzetben levő embereket. Halálakor 100 millió dolláros vagyont hagyott maga után, miután életében szinte semmire nem költött. Nemcsak evésre és ruházkodásra, de gyermekeire is sajnálta a pénzt: egyikük azért vesztette el fiatal korában a lábát, mert a fösvény Hetty nem volt hajlandó orvost hívni.

Tovább az eredeti cikkre: Meghalt Hetty Green, a Wall Street-i boszorkány, a korszak egyetlen igazi, sokszoros milliomos üzletasszonya. (106 éve)

Vélemény, hozzászólás?