Meghalt Gregory Peck Oscar díjas amerikai színész (Őfelsége kapitánya, A rettegés foka). (19 éve)

Meghalt Gregory Peck Oscar díjas amerikai színész (Őfelsége kapitánya, A rettegés foka). (19 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

Konferansziéként kezdte pályafutását a Broadwayn, később egy rádióadó munkatársaként dolgozott. 1942-ben…

A teljes cikk itt olvasható:
Meghalt Gregory Peck Oscar díjas amerikai színész (Őfelsége kapitánya, A rettegés foka). (19 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: Konferansziéként kezdte pályafutását a Broadwayn, később egy rádióadó munkatársaként dolgozott. 1942-ben lépett fel először színpadon, s 1944-ben játszott először filmekben: a Mennyország kulcsában és A dicsőség napjaiban. 1958-ban saját produkciós céget alapított. Összesen több mint 50 filmben szerepelt. A Ne bántsátok a feketerigót! című filmben nyújtott alakításáért a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar díjat kapta.
Életét nem lengték körül a sztárok világában megszokott botrányok, magánélete rendezett volt. Rendszeresen vett részt jótékony célú tevékenységben, különösen kiemelkedett a rák elleni küzdelemben végzett munkája.
Legismertebb filmjei: Őfelsége kapitánya (1951.), A Kilimandzsáró hava (1952.), Római vakáció (1953.), Moby Dick (1956. és 1998.), Idegen a cowboyok között (1958), A rettegés foka (1962. és 1991.).

Tovább az eredeti cikkre: Meghalt Gregory Peck Oscar díjas amerikai színész (Őfelsége kapitánya, A rettegés foka). (19 éve)

Vélemény, hozzászólás?