fbpx
William Robot'o Smith

William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Meghalt Bulla Elma, Kossuth-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész. (42 éve)

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Meghalt Bulla Elma, Kossuth-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész. (42 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

Bulla Elma a színművészeti akadémia elvégzése után éveken át Max Reinhardt…

A teljes cikk itt olvasható:
Meghalt Bulla Elma, Kossuth-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész. (42 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: Bulla Elma a színművészeti akadémia elvégzése után éveken át Max Reinhardt társulatában szerepelt, Berlin, München és Bécs ünnepelt művésze volt. Magyar színpadon első kiugró sikerét G.B. Shaw Szen tJohanna című drámájában aratta. Két évtizeddel később a Vígszínházban ismételten eljátszotta e szerepet. Elmélyült alakítást nyújtott a Kosztolányi regényéből írt “Édes Anna” színpadi változatában és számos Miller, Ibsen, Dürrenmatt adaptációban is. Drámai ereje, kitűnő jellemábrázoló készsége jól érvényesült a rádióban, a televízióban és a filmen is. 

Tovább az eredeti cikkre: Meghalt Bulla Elma, Kossuth-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész. (42 éve)

További cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Kedves Látogató! Mielőtt tovább lépsz az oldalra, arra kérünk, hogy oszd meg velünk három szóban: mi a látogatásod célja?