Megérkezett az ország első AI burgere

Megérkezett az ország első AI burgere olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Megérkezett az első mesterséges intelligencia alkotta hamburger a magyar gasztro világába.…

A teljes cikk itt olvasható:
Megérkezett az ország első AI burgere

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Megérkezett az első mesterséges intelligencia alkotta hamburger a magyar gasztro világába. A kampány különlegessége, hogy nem csak a burgert, hanem a marketing kampányt is az MI-re bízta az étterem.

A tavalyi nagysikerű NFT kampány után, a Bamba Marha Burger Bár ismét egy olyan innovatív kampánnyal rukkolt elő, amire itthon még nem volt példa. Az étterem nem csak a havi ajánlatát de teljes marketing koncepciót is a mesterséges intelligenciára bízta. Az MI által generált hamburger receptjét a ChatGPT, míg a megjelenését a Midjourney generálta.

Na de mi is az az MI (mesterséges intelligencia) és a Chat GPT? 

Mesterséges intelligenciának (MI vagy AI – az angol artificial intelligence-ből) egy gép, program vagy mesterségesen létrehozott tudat által megnyilvánuló intelligenciát nevezzük.

A ChatGPT az OpenAI nevű cég mesterséges intelligencia fejlesztése, amely képes párbeszéd jelleggel megválaszolni összetett kérdéseket. Forradalmi technológiáról van szó, de nemcsak azért, amire képes, hanem azért is amilyen hatással lehet bizonyos szakmákra.

AI Burger

Az MI szerint, a tökéletes burger receptje tehát a következő. A szezámmagos hamburger zsemlére kerül a ropogós római saláta, melyet követ a karamellizált hagyma és két szelet paradicsom. A klasszikusan szaftos marhahús pogácsa tetejére érkezik az ementáli sajt és a grillezett gomba. A zsemle mindkét felét fokhagymás majonéz gazdagítja, ami különleges karaktert kölcsönöz az igazi Bamba élményhez.

A számítógép vezérelte világ hatással lesz a gasztronómia területére is a tulajdonosok szerint. A mesterséges intelligencia bár az emberi munkát nem helyettesítheti – főleg egy kézműves termék esetében – de az MI által alkotott algoritmusok optimalizálhatják egy étterem kínálatát és lehetőséget adnak új ízek és kombinációk kitalálására.

“A burger receptjét a Chat GPT alkotta meg, és a kérés egyszerűen annyi volt program felé, hogy alkosson meg egy, az étlapunkon még nem szereplő különleges és ízletes burger receptet, amely illeszkedik a kínálatunkba is.” – meséli Jancsa Jani, a Bamba Marha Burger Bár alapító-tulajdonosa. – “Nagyon izgalmas kihívás volt az MI alkalmazása a hamburger elkészítése során. Célunk az volt, hogy összekapcsoljuk a virtuális világot a gasztronómia világával és megalkossunk egy nem mindennapi és finom hamburgert. A fizikai burger verzióban – ami csak májusban elérhető – többek között fokhagymás majonéz, grillezett gomba és ementáli sajt is megtalálható. Szóval igazán merész receptet alkotott a ChatGPT”

A cégcsoporthoz tartozó Donna Mamma Pizza Napoletana – amely egy AVPN, azaz “Valódi nápolyi pizza” minősítéssel rendelkező étterem – is a mesterséges intelligencia uralma alá kerül május hónapban. Ahogy burgerező, úgy a pizzéria havi ajánlatát és marketing aktivitását is az AI vezérli, így ötvözve a nápolyi pizzák hagyományát, a modern technológiával.

Minden marketing anyag, ami május hónapban a Bamba Marha felületeire kikerül, szintén nem az emberi fantázia eredménye. Az AI alkotta kampányok segítenek optimalizálni a hirdetéseket és új színt vinni a megszokott kommunikációba. Az adatok visszamenőleges elemzése és az algoritmusok súgnak, hogy milyen típusú hirdetések hatékonyak az étterem célközönsége számára.

“Az AI vezérelte marketing megoldások még ritkaságnak számítanak a hazai piacon. A stratégia és a kreatív koncepció megalkotását is az MI-re bíztuk.  Örülünk, hogy a Bamba Marha ügynökségeként évről évre innovatív kampányokat alkothatunk.” – tette hozzá a Contented Marketing Ügynökség alapító-tulajdonosa, Csordás Marcell.

Aki a kampány ideje alatt, azaz májusban eszik egy valódi AI burgert, helyesen válaszol egy MI által megkonstruált rejtvényre a Bamba Marha weboldalán és  még a sorsoláson is szerencsésnek bizonyul, egy éven keresztül ingyen Bambázhat.

Tovább az eredeti cikkre: Megérkezett az ország első AI burgere

Vélemény, hozzászólás?