Megérkezett a jó idő – hozd ki a legtöbbet a kertedből és a teraszodból

Megérkezett a jó idő – hozd ki a legtöbbet a kertedből és a teraszodból olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Az elmúlt években – a bezártságnak köszönhetően – nagyobb hangsúlyt fektettünk…

A teljes cikk itt olvasható:
Megérkezett a jó idő – hozd ki a legtöbbet a kertedből és a teraszodból

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Az elmúlt években – a bezártságnak köszönhetően – nagyobb hangsúlyt fektettünk a ház belsejének felújítására és kicsinosítására, de mi a helyzet a kerttel és a terasszal, a tavaszi és nyári időszak közösségi életének egyik központi színterével? Bár az igazán varázslatos kültér sok munkát igényel – legyen szó a kerítés megépítéséről, a kocsibeálló és a gyalogút térkövezéséről vagy a terasz leburkolásáról –, a végeredmény minden befektetett energiát megér. Összeállításunkban most olyan hasznos tippekről olvashatsz, amelyek segítségével biztosan felejthetetlen helyszínt varázsolhatsz a kertedben rendezett grillpartiknak.

Korszerű, esztétikus, időtálló kerítések

A kerítés fő funkciója nem csupán annyi, hogy elválassza a kertünket az utcától, de az is, hogy elrejtsen minket a szomszédok és idegenek kíváncsi tekintetétől. Mivel a kerítésépítés nem tartozik a legolcsóbb munkálatok közé, fontos, hogy olyan megoldást választanunk, amellyel hosszú ideig elégedettek leszünk, és ami maximálisan tükrözi az ízlésünket. A népszerű drót és fa lehetőségek mellett javasoljuk az olyan tartósabb – és leginkább karbantartásmentes – opciókat, mint a WPC, a táblás fém- vagy a kőkerítés, hiszen nem elég, hogy kevés gondozást igényelnek, de rendkívül stílusosak, és mind belülről, mind pedig az utcáról pazar látványt nyújtanak.

A kerítéstől a teraszig

A kert másik kiemelten fontos része a közlekedésre használt felület, melynek térkövezése elengedhetetlen – nemcsak gyakorlati, de esztétikai szempontból is –, hiszen egy burkolt gyalogúttal még esős időben sem hordjuk be a sarat otthonunkba, sőt az udvar is sokkal mutatósabbá válik tőle. Számos térkőfajtával találkozhatunk a piacon, rengeteg színben és formában. Ízlésünknek megfelelően vehetünk egyszerű négyzet vagy téglalap alapú, formázott szögletes vagy hullámos szélű, kicsi vagy óriás méretű változatot is. A térkövek funkciójukban is különbözhetnek egymástól, ugyanis más minőségű terméket kell alkalmaznunk egy kocsibeállóhoz, mint például egy gyalogos szakaszhoz. Ugyanakkor az átlagos otthoni használatra az 5-6 cm anyagvastagságú térköveket ajánljuk, melyek tökéletesen megfelelnek a célnak és az igénybevételnek.

Egész évben használható, időtálló anyagok

Mivel egyre több időt töltünk teraszunkon is, még inkább megnőtt az igény a strapabíró, de modern kültéri burkolatok iránt, amelyek ellenállnak a szélsőséges időjárásnak. A 2 cm vastagságú kőporcelán előnye, hogy egyesíti az esztétikus megjelenést és a kiemelkedő ellenállóságot a fizikai behatásokkal szemben, tűri a fagyos időszakot és a hőmérsékletingadozást. További pozitívuma, hogy egyáltalán nem csúszik, könnyen tisztán tartható, és az évek múlásával sem veszít a színéből, így a renoválás helyett a kertben pihenve, vagy akár egy délutáni grillezéssel is eltölthetjük az időt, ráadásul az erre szolgáló speciális kiegészítőkkel egyszerűen lerakható. A legfrissebb trendeknek megfelelően egyébként érdemes a sötétebb burkolatokat és bútorokat világos kiegészítőkkel, vagy akár fordítva kombinálni: a fekete és vörösbarna borítás például jól párosítható a szürkés, bézses árnyalatú rattan berendezésekkel.

Hozd házhoz a trópusi hangulatot!

A trópusi úti cél nem kell, hogy álom maradjon. Ha nem tudsz idén elutazni, varázsolj magadnak édenkertet: egy kényelmes napágy- vagy függőágy, egy stílusos napozóterasz, egy frissítő koktél, és máris önfeledten sütkérezhetünk a jó időben a kedvenc könyvünk társaságában. Ha esetleg medencének is jut hely a kertünkben, akkor remek opció lehet köré az egyszerűen rögzíthető WPC burkolat, hiszen az anyagnak se az erős UV-sugárzás, se a víz nem árt. Egy szürke színű borítás szuperül passzol a minimalista teraszokhoz, de egy letisztult napozótérhez is ezt, vagy egy sötétbarna verziót ajánlanánk. Ha pedig a teraszhoz, esetleg a kerítéshez is ezt az anyagot választod, érdemes összeillő színeket kiválogatni, hogy teljes legyen a harmónia. Sokáig tartja a színét, egyszerűen tisztítható, mégis elegáns, mi kell még? A részben faforgácsból készült burkolatoknál pedig még a szálkáktól sem kell tartanunk.

Ha kedvet kaptál a kerted felfrissítéséhez, látogass el a hozzád legközelebb lévő újHÁZ Centrum kereskedésbe, ahol nemcsak élőben nézheted meg a magas minőségű és időtálló kültéri építőanyagokat, de szakértőktől is segítséget kérhetsz a kiválasztásukban.

Tovább az eredeti cikkre: Megérkezett a jó idő – hozd ki a legtöbbet a kertedből és a teraszodból

Vélemény, hozzászólás?