Még biztonságosabb fizetés a fesztiválokon

Még biztonságosabb fizetés a fesztiválokon olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A nyilvános hálózatoknál még zártabb és védettebb privát, dedikált mobilhálózat -…

A teljes cikk itt olvasható:
Még biztonságosabb fizetés a fesztiválokon

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A nyilvános hálózatoknál még zártabb és védettebb privát, dedikált mobilhálózat – a Telekom és a T-Systems úgynevezett Campus Network megoldása – biztosítja a Festipay-es terminálokon történő gördülékenyebb fizetést a nyár három nagy rendezvényén, az EFOTT-on, a Szigeten és a Strand Fesztiválon. Résztvevőként azt tapasztalhatjuk, hogy a fizetésnél nem kell hosszasan várni arra, hogy a terminál csatlakozzon a szerverhez. Ez annak köszönhető, hogy a háttérben a szervezők az általuk prioritásnak tekintett célra – a fesztiválozók minél gyorsabb kiszolgálására – dedikálhatják a Telekom által a helyszínen kialakított privát mobilhálózatot, függetlenítve azt az esetleges nyilvános hálózati terheltségtől.

A Festipay a Telekommal és a T-Systems-szel 2021-ben tesztelte első alkalommal a dedikált mobilhálózatot (az ún. Campus Network-öt) elsősorban a fesztiválokon zajló gyors, kártyás fizetés biztosítására. A sikeres pilotot követve idén három kiemelt fesztivál látogatói számára válhat gyorsabbá és megbízhatóbbá az online kapcsolatot igénylő kártyás fizetés: az EFOTT részvevői már az elmúlt napokban megtapasztalhatták a szolgáltatást, augusztusban pedig a Szigeten és a Strand fesztiválon építi ki a Campus Network-öt a Telekom.

A privát hálózat azon túl, hogy biztonságos kapcsolatot teremt a terminálok és az elszámolást végző központok között, az üzemeltető számára lehetővé teszi, hogy a publikus hálózat terheltsége esetén – például egy esti kiemelt koncert nagy létszámú, mobiltelefont használó látogatója mellett – is dedikált adatkapcsolatot biztosítson az online fizetés számára.

Maga a műszaki megoldás több fázisból épül fel. A Telekom szakemberei az adott területen lévő publikus hálózatról leválasztják a Campus Network számára dedikált, mintegy 10%-nyi kapacitást. Ezt követően létrehozzák azt a biztonságos privát hálózatot, amelybe a Festipaynek dedikált SIM-kártyák tartoznak. Eközben a speciális SIM-kártyákkal működő eszközöket is aktiválni kell, hogy ehhez a hálózathoz tudjanak csatlakozni.

Nagy előnye az így kialakított rendszernek, hogy kizárólag az ügyfél által meghatározott eszközök/SIM-ek vehetik igénybe IP adatkommunikáció céljából, más hálózatokban regisztrált eszközök nem tudják a Campus Network-öt használni, így nem terhelik azt plusz forgalommal.

A Még biztonságosabb fizetés a fesztiválokon bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Még biztonságosabb fizetés a fesztiválokon

Vélemény, hozzászólás?