Visszatérő és új kedvencek a Borsodi kínálatában: Borsodi Tropical Ale és Borsodi Amber Ale

Visszatérő és új kedvencek a Borsodi kínálatában: Borsodi Tropical Ale és Borsodi Amber Ale olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A Borsodi Sörgyár „ale” típusú sörkülönlegességeinek választéka idén egy visszatérő és…

A teljes cikk itt olvasható:
Visszatérő és új kedvencek a Borsodi kínálatában: Borsodi Tropical Ale és Borsodi Amber Ale

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A Borsodi Sörgyár „ale” típusú sörkülönlegességeinek választéka idén egy visszatérő és egy új ízzel is bővül. A 2021-ben bemutatott Borsodi Meggy Ale és Borsodi Gyömbér Ale sörök mellett a különleges ízek kedvelői számára idén márciustól ismét elérhető lesz a gyümölcsös Borsodi Tropical Ale és megjelenik a félbarna, felsőerjesztésű Borsodi Amber Ale is.

A Borsodi Tropical Ale korlátozottan volt elérhető a tavalyi év során. Azonban a szűretlen, felsőerjesztésű ale és a mangó, a guava és a maracuja gyümölcslevek párosításából született sörkülönlegesség olyan népszerűnek bizonyult, hogy a bőcsi sörgyár idén márciustól a kínálatának állandó részévé teszi. A komlósan kesernyés „ale” típusú sör a gyümölcsös csavarnak köszönhetően könnyen iható, remek választás vízparti kikapcsolódáshoz a barátokkal, naplemente nézéshez kettesben vagy akár fűszeres ételek, hamburgerek mellé.

„Arra törekszünk, hogy a hazai sörfogyasztók változó igényeit a lehető legjobban ki tudjuk szolgálni. Az elmúlt évek tapasztalatai bebizonyították, hogy ennek érdekében az ismert, hagyományos termékekeink mellett folyamatos fejlesztésre, újdonságokra is szükség van. Ez a gondolat vezetett minket amikor az extrakomlós Borsodi Hoppyval, és a Borsodi IPAval egy új portfoliót hoztunk létre, melynek mára már hat tagja van” – mondta el az „ale” típusú sörkülönlegességgel kapcsolatban Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezető és kereskedelmi igazgatója.

A felsőerjesztéses eljárással készült, gyakran gyümölcsökkel együtt érlelt „ale” típusú sörök először Belgiumban és Nagy-Britanniában lettek népszerűek, azóta viszont világszerte közkedveltté váltak. Különleges, karakteres ízük a többféle komló és maláta összetevőin alapszik. A Borsodi Sörgyár 2021-ben mutatta be a közönség számára a Borsodi Meggy Ale-t, valamint a Borsodi Gyömbér Ale-t, illetve az akkor még korlátozottan kapható Borsodi Tropical Ale-t.  

A portfolió legújabb tagja az első félbarna és felsőerjesztésű Borsodi Amber Ale, amely 4,5%-os alkoholtartalmával és karakteres színével és ízével izgalmas, új eleme lehet a Borsodi különleges portfoliójának. 

A Borsodinál kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy amikor bevezetünk egy újdonságot, odafigyeljük a fogyasztóink és partnerink visszajelzéseire, meghallgassuk a véleményüket. Márpedig a Borsodi Tropical Ale elsöprő népszerűségnek örvendett, így természetes volt, hogy idén nemcsak visszahozzuk, hanem állandó szereplővé tesszük” – emelte ki Spiegel György, a Borsodi Sörgyár marketingigazgatója. „Emellett szerettük volna idén is meglepni a fogyasztóinkat egy újabb sörkülönlegességgel, ami nem más, mint az első félbarna, felsőerjesztésű Borsodi, a Borsodi Amber Ale, ami karakteres ízével méltó kísérője lehet a baráti sörözéseknek.”  

A gyümölcsös Borsodi Tropical Ale és az új Borsodi Amber Ale termékek 2022 márciusától lesznek elérhetőek a hazai boltokban, dobozos félliteres kiszerelésben.

Tovább az eredeti cikkre: Visszatérő és új kedvencek a Borsodi kínálatában: Borsodi Tropical Ale és Borsodi Amber Ale

Vélemény, hozzászólás?