Masszázs: milyen gyakran érdemes igénybe venni?

Masszázs: milyen gyakran érdemes igénybe venni? olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Masszíroztatni régebben csak luxusfürdőkben és előkelő egészségklubokban lehetett, napjainkban azonban már…

A teljes cikk itt olvasható:
Masszázs: milyen gyakran érdemes igénybe venni?

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Masszíroztatni régebben csak luxusfürdőkben és előkelő egészségklubokban lehetett, napjainkban azonban már egyáltalán nem számít kiváltságnak igénybe venni a különféle kezeléseket. Amikor valaki elhatározza, hogy rendszeresen eljár masszázsra, rögtön adódik a kérdés: milyen időközönként vessem alá magam a kezeléseknek? A válasz függ, pl. az illető életstílusától, foglalkozásától, egészségi állapotától stb., ezért érdemes több szempontból is átgondolni a döntést.

Sportolóknak: hetente/kéthetente egyszer

A sportolóknak szükséges a rendszeres masszázs, mivel nagy intenzitással edzik testüket. Ezért számukra legalább hetente, de legalább kéthetente egy alkalommal részt venni kezelésen. A masszázs ugyanis segít csökkenteni a hegszövet képződését és javítja a gyógyulási folyamatot, amelyek fontosak egy sportolónak izmaik újraépítésében. Emellett serkenti a keringést is, ami egy szintén lényeges tényező, és jelentős pozitív változást hozhat az edzéseken.

Hétvégi harcosoknak: kéthetente/háromhetente egy alkalommal

Hétvégi harcosoknak nevezzük azokat az egyéneket, akik a hét folyamán 9-től 5-ig robotolnak a munkahelyen, amelyeket heti 1-2 alkalmas kemény edzéssel tetőznek. A mindennapok alatt felhalmozott stressz és az intenzív sportolás együttesen nagymértékben próbára teszi az ember szervezetét. Ezért a hétvégi harcosoknak is két-háromhetente javasolt masszíroztatni, hogy elősegítsék az egészséges szövetek helyreállítását, valamint csökkentsék az izomfájdalmakat és a pörgő életmódból adódó feszültséget.

Édesanyáknak: háromhetente/havonta egyszer

Lássuk be: anyának lenni nehéz munka, és nagyon megterhelő a szervezetnek mind fizikailag, mind szellemileg. A feszültség gyakran felgyülemlik a vállakban, a hátban a kicsik cipelése miatt, ráadásul a folytonos készenlétben állás miatt gyakran nincs idő a pihenésre és feltöltődésre. Már havi egy masszázsalkalom is remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk az anyasággal járó stressztől és gondoktól. Tipp: a Central Harmony Massage Studio Budapest szívében profi terapeuták személyre szabva végzik a különböző kezeléseket, legyen szó egy kis kikapcsolódásról vagy egy alapos átgyúrásról.

Sérülteknek: a sérülés súlyosságától, helyétől és keletkezésétől függ

Köztudott, hogy a masszázs jótékony hatással van a sérülések gyógyulási folyamataira. A kezelések ugyanis segítik a keringést, csökkentik a hegszövetek képződését javítják a mozgási tartományt. Miután a terapeuta több szempont alapján megvizsgálta első találkozáskor a sérülést, megtörténik a kiértékelés, hogy milyen gyakorisággal érdemes masszíroztatni. A gyógyulási folyamatok felgyorsítása érdekében nem ritka, hogy a sérülésekkel kapcsolatos vendégek akár heti rendszerességgel járnak kezelésekre.

Tovább az eredeti cikkre: Masszázs: milyen gyakran érdemes igénybe venni?

Vélemény, hozzászólás?