A WMN a Compact TV-vel nyit a Z generáció felé: Jön a Korszak 

A WMN a Compact TV-vel nyit a Z generáció felé: Jön a Korszak  olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A WMN vadonatúj videósorozatot indít, amellyel egy új korosztály felé nyitnak:…

A teljes cikk itt olvasható:
A WMN a Compact TV-vel nyit a Z generáció felé: Jön a Korszak 

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A WMN vadonatúj videósorozatot indít, amellyel egy új korosztály felé nyitnak: a huszonéveseket célozza meg a Korszak című videós podcastszériával. A sorozat koncepcióját a két műsorvezető, a fiatal kora ellenére már veterán WMN-szerzőnek számító Nyáry Luca és Taraczky Mila hozta a Compact TV-hez majd a WMN-hez, akik egy hiánypótló tartalom lehetőségét látták benne, és felkarolták az ötletet. A sorozatban nemcsak a kamera előtt, de a kamera mögött álló stáb is fiatalokból áll, hiszen a készítők célja az, hogy a műsor autentikus módon mutassa be ezt a generációt. 

A műsor adásról adásra olyan releváns és megosztó témákat boncolgat, amelyekről nemcsak a nézők, de még a műsorvezetők is mást gondolnak: mint például a mentális egészség, a médiatudatosság vagy az identitás, ehhez pedig két, egymáshoz kapcsolódó, mégis különböző szemléletű fiatalt látnak majd vendégül. Az első epizód témája az énmárka és a social média. Míg Nyáry Luca szinte függője a közösségi tartalmaknak, alkotótársa, Taraczky Mila távol tartja magát a követhető gyűjtőfelületektől. A premieradás vendégei: Dárdai Blanka énekesnő és Szőke Abigél színésznő. Az X-faktorban feltűnt Blanka számára fontos, hogy rajongóit beavassa élete fontos pillanataiba, míg a Besúgó főszereplője szándékosan különválasztja a magánéletét a munkájától. 

Nyáry Luca és Taraczky Mila az év elején kereste meg a Compact TV-t a műsor koncepciójával.  

A Korszak ötlete az elejétől fogva három fő céllal született meg a fejünkben Milával: az első a szórakoztatás, a második az edukáció, a harmadik és a legfontosabb pedig az volt, hogy platformot nyújthassunk a generációnknak, hogy végre ne csak a nálunk idősebbek lencséjén keresztül ismerhesse meg őket a világ. A zoomerek egyre fontosabb szerepekhez jutnak a közéletben és a kultúrában, ám a médiában mégis ritkán kapjuk meg a lehetőséget arra, hogy beleszóljunk a narratívába, miközben egyre inkább az alakítói leszünk. Szerintünk a korosztályunk megérdemli azt, hogy autentikusan ábrázolhassa önmagát, és abban is hiszünk, hogy a minket megelőző nemzedékek is kíváncsiak ránk, és nyitottak a véleményünkre – írja a WMN magazinnak Nyáry Luca író, újságíró. 

A műsort teljes egészében fiatalok uralják, a szerkesztők és a stábtagok is a Z generáció tagjai, sőt a műsorvezetők ruháit és a háttérben lévő festményeket is huszonévesek készítik.  

Bár a műsor a WMN felületén jelenik meg, a sorozatot a Compact TV gyártja. Így a Korszakkal új korszak nyílik a női portál életében, hiszen most először kap felületet olyan sorozat, amelyet nem a saját stábjuk készít. D. Tóth András, a WMN audio-vizuális vezetője nagy reményekkel vágott bele az együttműködésbe:

Több szempontból is izgalmas a WMN számára ez a műsor. Egyrészt valóban most először adunk felületet külső produkció számára a felületeinken, másrészt tartalmilag nagyon izgalmas beszélgetések várhatók, amelyek teljes egészében a WMN szellemiségével összhangban állnak. Hiszen mi is a sokszínűséget és az értelmes beszélgetést, ad absurdum, az építő vitát támogatjuk. Luca személye garancia számunkra, hogy ezek mellett a Z generáció minden létező lendülete, ereje, határozottsága benne lesz a műsorban. Remélem, hogy ez egy hosszú út első közös lépése lesz a fiatalokkal és a Compact TV-vel.

A műsor koncepcióját felkaroló Compact TV fókuszában kifejezetten az online sorozatok állnak. Készítettek már celebeket szívató anti-talkshow-t, álhíreket közlő vicchíradót, TikTok-tehetségkutatót az Indexnek, autós műsort a Totalcarnak, sport- és közéleti műsort a Telexnek. A Katona József Színháznak fejlesztett sorozatuk, a Monológ elnyerte a legjobb szórakoztató sorozat díját a tavalyi Online Video Audio Awards-gálán, a Compact TV pedig az év online tartalomgyártója lett. Fränk Barbara a Compact TV vezető producere számára a Korszak ötlete azért volt izgalmas, mert ezzel egy új felületen, egy új célcsoportot szólíthatnak meg:

A Z generáció az a korosztály, amit mindenki szeretne megismerni, de nehéz lépést tartani, hiszen a fiatalok érdeklődése folyamatosan változik. Izgalmas, ahogy a közös fejlesztés és munka során keresztezni tudtuk a generációk látásmódját. Úgy érezzük, hogy a Korszak egy olyan minőségi online tartalom, ami iránymutató lehet a hazai piac számára, hogy el lehet érni a fiatalokat, csak az ő nyelvükön kell szólni

A Korszak első évada kéthetente csütörtökön jelentkezik a WMN csatornáján. 

Az első adás itt látható:

Tovább az eredeti cikkre: A WMN a Compact TV-vel nyit a Z generáció felé: Jön a Korszak 

Vélemény, hozzászólás?