Március 15-én ünnepel az ország -programajánló

Március 15-én ünnepel az ország -programajánló olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Színes programokkal készül az ünnepi hosszú hétvégére a többi közt a…

A teljes cikk itt olvasható:
Március 15-én ünnepel az ország -programajánló

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Színes programokkal készül az ünnepi hosszú hétvégére a többi közt a Magyar Nemzeti Múzeum és a budapesti állatkert is, március 15-én pedig nyílt nappal várják az érdeklődőket az Országházban.

Merüléses cápaetetés a cápasuliban, bemutató az akváriumban és a vadállatmentő központban – ezekkel, és még sok más programmal, látványetetésekkel, tematikus vezetések elkészül aFővárosi Állat- és Növénykerta március 15-i nemzeti ünneppel négynaposra hosszabbodó hétvégén. Bemutatkoznak például a legifjabb óriásvidrakölykök is.

Budavári Palotanegyedbeningyenes hagyományőrző és családi programok, különleges kiállítások, valamint irodalmi előadások várják az érdeklődőket a hosszú hétvégén. A Várkert Bazárban, a Főőrségben, a Csikós udvaron és a Budavári Palotában is számos érdekességgel készülnek a látogatók számára.

Magyar Nemzeti Múzeum pedig négynapos programsorozattal várja a látogatókat március 12-e és 15-e között, mely során rendhagyó tárlatvezetésekkel, történelmi sétákkal és kézműves foglalkozásokkal idézik meg a forradalom hangulatát. A többi közt a résztvevők a történelmi séták keretében megtudhatják, milyen lehetett 1848. március 15-én végigjárni a pesti belváros utcáit a változást kívánó tömeggel, hogy hogyan alakult Széchenyi István, Kossuth Lajos, Batthyány Lajos és Petőfi Sándor hitvesének élete a szabadságharc leverését követően, valamint hogy mit jelentett a kor emberének a múzeum idén 175 éves épülete.

Március 15-én 17 órától aNemzeti Színház új épületének a 20. születésnapi eseményére várják a látogatókat, melyet színes programokkal ünnepelnek meg. A rendezvény során az érdeklődőknek lehetősége lesz például kipróbálni a gyors öltözést, a színpadi változást, részt venni a tapsrend próbán és benézni a művészeti vezetőkhöz, ahol az épület tervezőjével, Siklós Máriával személyesen is találkozhatnak.

A nemzeti ünnep alkalmából nyílt nap lesz az Országházban: az érdeklődők 9 óra 30 és 13 óra között tekinthetik majd meg a díszlépcsőházat a kupolacsarnokot és a Szent Koronát.

forrás: infostart.hu

Tovább az eredeti cikkre: Március 15-én ünnepel az ország -programajánló

Vélemény, hozzászólás?