Csaló WhatsApp hívások: már a HR tanácsadók nevével is csalnak

Csaló WhatsApp hívások: már a HR tanácsadók nevével is csalnak olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Csalók élnek vissza az egyik legtapasztaltabb hazai HR tanácsadó vállalat, az…

A teljes cikk itt olvasható:
Csaló WhatsApp hívások: már a HR tanácsadók nevével is csalnak

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Csalók élnek vissza az egyik legtapasztaltabb hazai HR tanácsadó vállalat, az AIMS International magyarországi tagjának, az AIMS Magyarország Kft-nek és Simonyi és Tóth HR tanácsadó cég nevével, munkatársainak profiljával és ajánlanak álláslehetőséget egy bizonytalan hátterű applikáció letöltését kérve és eseteként munkaközvetítő díjat is megpróbálnak kicsalni.

„Az elmúlt napokban több partnerünk, korábbi álláskeresők is jelezték felénk, hogy az AIMS nemzetközi szakmai szervezeti tagságunkra hivatkozva, kollégáink nevében, csalók keresnek meg külföldi telefonszámról, angol nyelven álláskeresőket és küldenek a nevünkben hamisan ajánlatot. Többen jelezték, hogy többnyire indiai telefonszámról, WhatsApp-on telefonáltak az ál-tanácsadók kiváló, otthonról végezhető munkát kínálva. Esetenként egy bizonytalan hátterű applikáció letöltését is kérik, sőt arról is hallottunk már, hogy munkaközvetítői díjat kértek.” – mondta el Simonyiné Tóth Judit, az AIMS Magyarország  Kft. és a Simonyi és Tóth HR tanácsadó vezetője.

„A Simonyi és Tóth Kft. és az AIMS Magyarország Kft. munkatársai soha nem kérnek munkaközvetítői díjat a jelöltektől, vagy ajánlanak telefonon, előzetes egyeztetés nélkül bármilyen pozíciót. Minden munkakör betöltéséhez először telefonos interjút készítünk, megismerjük a jelölt motivációját és elvárását, csak azután adunk tájékoztatást az álláslehetőségről. Nem küldünk „kéretlenül” munkalehetőséget, nem keresünk senkit külföldi telefonszámról. Szerződéses viszonyban a megbízókkal vagyunk, így munkánk ellenértékét ők fizetik, a munkavállaló, álláskereső jelölt számára a tanácsadói munkánk ingyenes. Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy legyen óvatos és ha a következő napokon ilyen hívást kap, jelezze felénk” – fejtette ki a szakember, hozzátéve, hogy a szükséges jogi lépéseket és a rendőrségi feljelentést is megtették.

További információk:

www. aimsinternational.com

www.sandt.hu

Tovább az eredeti cikkre: Csaló WhatsApp hívások: már a HR tanácsadók nevével is csalnak

Vélemény, hozzászólás?