Már csak pár napig pályázhatnak a helyi közösségek a környezetük megújítására

Már csak pár napig pályázhatnak a helyi közösségek a környezetük megújítására olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Kültéri és beltéri falfelülettel is pályázhatnak a közösségek az elszürkült közösségi…

A teljes cikk itt olvasható:
Már csak pár napig pályázhatnak a helyi közösségek a környezetük megújítására

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Kültéri és beltéri falfelülettel is pályázhatnak a közösségek az elszürkült közösségi tereik újjávarázsolására – május 13-ig!

Tizenegyedik alkalommal írta ki pályázatát a Let’s Colour Településszépítő Egyesület, melyben továbbra is várja a hazai iskolák, óvodák, kórházak, önkormányzatok és aktív közösségek jelentkezését. A pályázók idén is jelentős nyereményre számíthatnak, a tét nem kevesebb, mint 800 négyzetméter kültéri vagy beltéri falfelület kifestésére elegendő színes falfesték. A pályázatokat az egyesület weboldalán már csak pár napig, május 13-ig nyújthatják be a résztvevők.

A Let’s Colour Egyesület projektjében bármely közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhat, akik tevékeny részt akarnak vállalni környezetük megszépítésében. A szervezők a korábbi évekhez hasonlóan két kategóriában várják a jelentkezéseket, a tízezer fő alatti, illetve a tízezres lélekszámot meghaladó települések idén is külön csoportban versengenek. A pályázat nyerteseinek a Let’s Colour a festéshez szükséges mennyiségű festék mellett a grafikai tervek elkészítését, a munka szakmai koordinálását, valamint a szakértői támogatást is biztosítja, az akciót pedig a közösségek önkénteseivel együtt valósítják meg. A nevezés feltétele, hogy a megújítani kívánt kültéri vagy beltéri falfelületet – mely az adott közösség életében központi szerepet tölt be – a pályázó biztosítsa.

Közeleg a határidő: május 13-ig nyújthatók be a pályázatok!

A pályázatok még pár napig, azaz május 13. 12:00-ig tölthetők fel a www.letscolour.hu weboldalra. A jelentkezés sorrendje nem számít az elbírálás során, a megadott határidőn belül bármikor el lehet küldeni a pályázatokat. Ezután két héten keresztül lehet szavazni a benyújtott pályázatokra 2022. május 16-tól egészen május 27-ig. Az itt leadott online szavazatok kategóriánkként 3-3 pályaművet juttathatnak a döntőbe. Ezt követően egy szakmai zsűri a korábbi szavazatok számától függetlenül választja ki mindkét kategória nyertes pályázatát. A végső eredményhirdetésre május 30-án kerül sor. Azoknak a döntősöknek se kell csüggedniük, akik nem nyerik meg a pályázatot, ők értékes vigaszdíjként 50-50 liter színes, Dulux falfestéket kapnak. A pályázat nyerteseinek legkésőbb 2022. augusztus 15-ig kell megvalósítaniuk a festéseket.

Érdemes időben jelentkezni

A Let’s Colour Településszépítő Egyesület 2011-es alapítása óta eddig több mint 25 ezer négyzetméternyi elszürkült és leromlott falfelületet varázsolt színessé országszerte, csaknem 2500 önkéntes segítségével. A tavalyi felhívásra rekordmennyiségű, összesen 143 pályázat érkezett, amire a 2 hetes szavazási időszak alatt közel 73 ezer szavazatot adtak le. A szervezők idén hasonló mértékű érdeklődésre számítanak, érdemes tehát időben felkészülni a pályázatra.

A Let’s Colour projekt

A Let’s Colour Településszépítő Egyesület célja, hogy színessé varázsolja a közösségek által nap, mint nap használt tereket, legyen szó elhanyagolt városházáról, vidám gyerekzsivajtól hangos óvodáról, a falu orvosi rendelőjéről, vagy akár egy lehangoló látványt nyújtó betonkerítésről. A színek csodákra képesek, a megszínesített közösségi terek pedig új lendületet visznek az ott élők mindennapi életébe, inspirálnak és energiát adnak. 

A Let’s Colour 2011-ben vette fel először a harcot a szürkeséggel szemben. Látva az óriási érdeklődést és azt a példaértékű összefogást, amelyet a pályázók bemutattak, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület a Dulux-szal karöltve idén 11. alkalommal hirdeti meg országos pályázatát.

További naprakész információk: www.facebook.com/LetsColourHU

Tovább az eredeti cikkre: Már csak pár napig pályázhatnak a helyi közösségek a környezetük megújítására

Vélemény, hozzászólás?