Már csak pár napig lehet szavazni arra, mely közösségek varázsolhatják színesebbé falfelületeiket

Már csak pár napig lehet szavazni arra, mely közösségek varázsolhatják színesebbé falfelületeiket olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Már csak pár napig lehet szavazni a Let’s Colour Településszépítő Egyesület…

A teljes cikk itt olvasható:
Már csak pár napig lehet szavazni arra, mely közösségek varázsolhatják színesebbé falfelületeiket

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Már csak pár napig lehet szavazni a Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei pályázatán induló közösségekre! Az egyesület honlapján történő online szavazás határideje május 27. A tét nagy, hisz a döntőbe csak az első 3 legtöbb szavazatot kapott pályázat jut be mindkét kategóriában. A forduló eredményhirdetésére május 30-án kerül sor, a döntős pályázatokat ezután szakmai zsűri értékeli, aki a korábban megszerzett szavazatok számától függetlenül dönti el, idén kik lesznek a két kategória győztesei.

A Let’s Colour Településszépítő Egyesület immáron 11. éve írja ki pályázatát, ami 2022-ben a legsikeresebb ilyen jellegű kezdeményezés Magyarországon. A szervezet 2011 óta eddig több mint 25 ezer négyzetméternyi szürke falfelületet varázsolt színessé csaknem 2500 önkéntes segítségével. A pályázaton két kategóriában indulhatott bármely hazai közösség vagy társadalmi csoportosulás, a tízezer fő alatti, illetve a tízezres lélekszámot meghaladó települések idén is külön versengenek a beltéri vagy kültéri falfelületeik megújításáért.

Minden döntős értékes nyereményben részesül

Az idei pályázaton a korábbi évekhez hasonlóan összesen 800 négyzetméter beltéri vagy kültéri falfelület kifestésére elegendő festéket nyerhetnek a közösségek, de azoknak a döntősöknek se kell csüggedniük, akik nem az első helyen végeznek, értékes vigaszdíjként ők 50-50 liter színes, Dulux falfestéket kapnak. A pályázat nyerteseinek a Let’s Colour a festéshez szükséges mennyiségű festék mellett a grafikai tervek elkészítését, a munka szakmai koordinálását, valamint a szakértői támogatást is biztosítja, az akciót pedig a közösségek önkénteseivel együtt valósítják meg. 

Szoros a verseny, minden szavazat számít a véghajrában

A szervezők nagy örömére az idei pályázat iránt is nagy volt az érdeklődés, harminchét hazai településről összesen negyvennyolc pályázat érkezett az ország minden pontjáról. A verseny kiélezett, hisz idén akad olyan település, ahonnan 2-3 közösség is verseng az első helyért. A pályázatokra eddig több ezer szavazat érkezett, de a fordulónak még nincs vége, a véghajrában akár meg is duplázódhat az eddig leadott szavazatok száma.

A két kategóriában egyelőre fej-fej mellett alakul a verseny állása. Az 1. kategóriában Nyúl, Töltéstava és Biharkeresztes állnak a továbbjutó helyeken, a 2. kategóriában pedig a miskolci Tüskevár Alapítvány, a Budapest XXIII. Kerületi Török Flóris Általános Iskola és a székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola vezetnek. 

„Évről évre csodálattal tölt el bennünket, hogy pályázatunk milyen nagy erejű összefogásra ösztönzi a helyi közösségeket. Egy szürke betonkerítés, vagy egy iskola megszépítése olyan ügy, ami egész települések mindennapjait szebbé varázsolhatja, így mindenkit arra buzdítunk, hogy szavazzon és tegye színesebbé egy lelkes közösség életét.” – mondta Nagy Gergely, az egyesület szóvivője.

Az idén nevezett települések

Tiszalúc, Nyúl, Izsófalva, Felsőzsolca, Csobánka, Taszár, Mikóháza, Fajsz, Piliscsaba, Zámoly, Mezőszemere, Töltéstava, Szalatnak, Hajdúdorog, Encs, Kemecse, Ziliz, Biharkeresztes, Érd, Pécs, Miskolc, Budapest XXIII., III., IV., XXI., XIX., VII.,   Pomáz, Szekszárd, Békés, Békéscsaba, Pilis, Salgótarján, Érd, Tatabánya, Szentendre, Hajdúsámson, Hajdúböszörmény, Kisvárda, Gyöngyös, Székesfehérvár, Dunaújváros.

Tovább az eredeti cikkre: Már csak pár napig lehet szavazni arra, mely közösségek varázsolhatják színesebbé falfelületeiket

Vélemény, hozzászólás?