Már keresi az EU a 2023-as Kiváló Európai Úticélt

Már keresi az EU a 2023-as Kiváló Európai Úticélt olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Az Európai Bizottság elindította el a 2023-as Kiváló Európai Úticél (EDEN)…

A teljes cikk itt olvasható:
Már keresi az EU a 2023-as Kiváló Európai Úticélt

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Az Európai Bizottság elindította el a 2023-as Kiváló Európai Úticél (EDEN) versenyt. Ez a kezdeményezés a fenntartható turizmus és a zöld átmenet gyakorlatainak területén elért legjobb teljesítményt díjazza a kisebb európai úti célok esetén.

A Kiváló Európai Úticélok programot az EU kezdeményezésére az Európai Bizottság valósította meg. Célja azoknak a kisebb úticéloknak az elismerése és díjazása, amelyek sikeres stratégiákat léptettek életbe a fenntartható turizmus erősítése érdekében a zöld átmenet gyakorlatain keresztül. A verseny azon az alapelven nyugszik, hogy a fenntartható turizmus fejlesztését népszerűsíti a célállomásokon, ami a gazdaságnak, a bolygónak és az embereknek is értéket termel. Az aktuális, 2022-es Kiváló Európai Úticél, Middelfart (Dánia) az új és továbbfejlesztett kezdeményezés első nyertese, aki a fenntartható turizmus úttörője Európában.

A pályázatokat először egy független fenntarthatósági szakértőkből álló bizottság értékeli. A második lépésben 3 várost kiválasztanak a szűkített listára, amelyeket aztán felkérnek arra, hogy az európai zsűri előtt mutassák be városuk pályázatát. Az európai zsűri kiválasztja a győztest a 2023-as Kiváló Európai Úticél címre, amelyet 2022 novemberében jelentenek be.

A győztes úticélt úgy fogják megjeleníteni, mint a fenntarthatóság úttörőjét a turizmus területén, amely elkötelezett az európai zöld megállapodás célkitűzései mellett, ezen kívül az egész 2023-as év folyamán szakértői kommunikációs és márkaépítési támogatásban részesül.

Tovább az eredeti cikkre: Már keresi az EU a 2023-as Kiváló Európai Úticélt

Vélemény, hozzászólás?