Május 1-jén nyílik a városligeti Ballon kilátó

Május 1-jén nyílik a városligeti Ballon kilátó olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Május 1-jétől várja a közönséget a városligeti Mimóza-dombon, az egykori sörsátor…

A teljes cikk itt olvasható:
Május 1-jén nyílik a városligeti Ballon kilátó

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Május 1-jétől várja a közönséget a városligeti Mimóza-dombon, az egykori sörsátor helyén létrejött Ballon kilátó. A ligeti Ballon kilátó szélcsendes időben 150 méter magasságba repül fel akár 30 főnyi, 6 évesnél idősebb utassal.

A Ballon kilátó a járványhelyzet után újrainduló budapesti és magyarországi turizmus szimbóluma – mondta el a létesítmény keddi sajtóbemutatóján Városliget Zrt. vezérigazgatója. Gyorgyevics Benedek emlékeztetett arra, hogy a beruházás a Városliget megújítási programjába illeszkedik: a Mimóza-domb területe a nagyjátszótér, a kutyás élményparkok, a sportpályák és az eddigi parkrészek világszintű megújítását követően kelt új életre.cTöbb mint 10 ezer négyzetméternyi zöldfelület újult meg a korábban itt állt, óriási sörsátor helyén, a hőlégballon felszállóhelye mellett pedig mosdó és kávézó is létesült – közölte.

Závodszky Zoltán, a BallonKilátó Zrt. vezérigazgatója hozzátette, az Aérophile a cég kérésére, Szinyei Merse Pál híres festményének mintájára gyártotta le a városligeti hőlégballont. A francia gyártó ballonjai világszerte 37 országában működnek, évente több millió embert utaztatva a legnagyobb biztonságban – jegyezte meg Závodszky Zoltán. Mint hozzáfűzte azonban, ilyen kilátást más ballonból nem élvezhet a közönség, hiszen a Városliget fölé emelkedve egész Budapest panorámája az utasok elé tárul.

Panoráma Ballon kilátóból MTI/Balogh Zoltán

A ligeti Ballon kilátó szélcsendes időben 150 méter magasságba repül fel akár 30 főnyi, 6 évesnél idősebb utassal. A ballon mintegy 5 perc alatt éri el a 150 méteres maximális magasságát, ugyanennyi időt tölt el a levegőben, és szintén 5 percnyi idő alatt tér vissza a felszínre. Az eszköz egy talajhoz rögzített, héliummal töltött hőlégballon, amely egyfajta szabadtéri liftként működik majd, tehát nem hagyja el a Mimóza-dombot – közölte a vezérigazgató.

A ballon tervezésekor kiemelt hangsúlyt fektettek a biztonsági előírások betartására: a rendszer szélsebesség- és iránymérővel, környezetihőmérséklet-mérővel, kupolanyomás-jelzővel és töltőgázhőmérséklet-mérővel is rendelkezik, az eszköz csak a megfelelő időjárási körülmények között emelkedik fel – hangsúlyozták az üzemeltetők.  (MTI)

Tovább az eredeti cikkre: Május 1-jén nyílik a városligeti Ballon kilátó

Vélemény, hozzászólás?