Majdnem nyugdíjaskorú, de ismét régi fényében tündököl Miskolc iránytűje

Majdnem nyugdíjaskorú, de ismét régi fényében tündököl Miskolc iránytűje olvasható a azutazo.hu weboldalán.

  72 méter magas és 60 éves – ez a Miskolc…

A teljes cikk itt olvasható:
Majdnem nyugdíjaskorú, de ismét régi fényében tündököl Miskolc iránytűje

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

 

72 méter magas és 60 éves – ez a Miskolc látképével összefonódott Avas hegyi tévétorony, amely teljesen megújulva várja az utazókat.

 

A Miskolc belvárosa mellett magasodó domboldalon, 1963-óta magasodik az égbe, az Avas hegyi TV torony. Azon a helyen, amelynek környékén a helyi polgárok már korábban is emeltek fából épült kilátókat.

A Miskolc ikonikus építményének számító, 72 méter magas – Hofer Miklós és Vörös György tervei szerint – monolit vasbetonból épült torony az elmúlt évtizedekben nemcsak a külcsint tekintve vált a város izgalmas pontjává, hiszen a torony tetején kialakított kilátóból minden évszakban csodálatos látvány tárul az utazó elé. A 2023. márciusában megkezdődött felújítást követően pedig 2023 decemberétől már a minden elemében a modernizált építményből tekinthetjük meg a közeli és a távoli épületeket és természeti csodákat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az új díszkivilágítást kapott, megújult TV toronyban – amelynek tervezőjére emlékezve immáron Hofer Miklós nevét viseli az előtte álló tér -, a high-tech élményt előtérbe helyezve alakították ki a megújult zárt tereket és a nyitott teraszokat.

Miközben a Miskolc iránytűjének is nevezett kilátó oszlopa letisztult, világos fedést is kapott, a karcsú létesítmény földszinti része, valamint a presszója a mindennapi látogatók fogadása mellett szabadtéri programok, vagy akár fogadások megszervezésére is alkalmassá vált.

-azutazo-

fotó:magyarépitök.hu

Tovább az eredeti cikkre: Majdnem nyugdíjaskorú, de ismét régi fényében tündököl Miskolc iránytűje

Vélemény, hozzászólás?