60 ÉV 60 DAL – Omega 60

60 ÉV 60 DAL – Omega 60 olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

2022-ben nagyszabású, jubileumi koncerttel ünnepelte volna az Omega együttes fennállásának 60.…

A teljes cikk itt olvasható:
60 ÉV 60 DAL – Omega 60

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

2022-ben nagyszabású, jubileumi koncerttel ünnepelte volna az Omega együttes fennállásának 60. évfordulóját. Kóbor János váratlan halála keresztülhúzta ezt – és minden további színpadra lépés esélyét az Omega együttes számára. Itthon és a határokon túl nagyon sokan reménykedtek benne és készültek rá, hogy a hat évtizedes pálya végére egy élő koncert teszi majd ki a pontot, ahol viszontláthatják kedvenceiket. A hajdani legendás ötösfogatból már csak ketten maradtak, a hiányzók nem pótolhatók. Csalódás és fájdalom kíséri ezt a hiányt, amit orvosolni szeretnének a szervezők egy különleges eseménnyel. 

60 év – 60 dal, válogatás az Omega életművéből, amit kortársak és a magyar rock-szcéna következő generációinak képviselői szólaltatnak meg. 

A Hétrétország fővárosának számító Őriszentpéter lesz a helyszín, ahol az egyik utolsó hazai koncertjét adta – még a pandémia előtt – a teljes fegyverzetben fellépő Omega. Mostantól a hely az Omega Park nevet viseli majd. 

Itt, három, egymást követő napon – augusztus 12-13-14-én – szólalnak meg a kiválasztott dalok. Az Omega élő tagjai mellett az előadók között lesz Bródy János, Földes László HOBO, Frenreisz Károly, Nagy Feró, Tolcsvay László, Zalatnay Sarolta, a B52 formáció és a 100 Folk Celsius. A következő generációt képviseli az Anna & The Barbies, és az Iván & The Parazol. Az “Omega-szigetek” című akusztikus összeállítás Szirtes Edina Mókus hangszerelésében szólal meg, Básits Branka, Csordás Levente, Kollár-Klemencz László, Másik János és az Anima Musicae vonós kamarazenekar közreműködésével. A legfiatalabbak is kiveszik részüket a háromnapos ünnepből: játszik az Új-Babylon tribute zenekar és a hazai rock-tanoda, a Kőbányai Zenei Stúdió hallgatóiból összeálló, különféle formációk Maróthy Zoltán és Tornóczky Ferenc irányításával.

A háromnapos zene-folyam mellett lesznek kiállítások az Omegához kapcsolódó vizuális anyagokból, képzőművészeti alkotásokból; rock-történeti előadások, lemez-börze és közönség találkozó, vetítések. Úgy tervezzük, hogy az utolsó, megjelent album (Testamentum, 2020) zenei keresztmetszetére készülő videó munkát is itt láthatja először a közönség.

(augusztus 12-13-14, Őriszentpéter)

Tovább az eredeti cikkre: 60 ÉV 60 DAL – Omega 60

Vélemény, hozzászólás?