Nagy gépbeszerzést készít elő a Wizz Air

Nagy gépbeszerzést készít elő a Wizz Air olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A Wizz Air 75 darab új A321neo repülőgép megvásárlásáról tárgyalt az…

A teljes cikk itt olvasható:
Nagy gépbeszerzést készít elő a Wizz Air

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A Wizz Air 75 darab új A321neo repülőgép megvásárlásáról tárgyalt az Airbus-szal, 2030-ra 500 repülőgépből állóra növeli flottáját, miközben a szén-dioxid-kibocsátást további 25 százalékkal csökkenti.

A 75 új A321neo repülőgép – amelyek többsége várhatóan 2028-29-ben kerül a légitársaság birtokába – egy újabb lépés annak irányába, hogy a Wizz Air, a korábban bejelentett terveknek megfelelően, az évtized végére megháromszorozza flottájának méretét, és ezzel 500 repülőgépet üzemeltessen. Az új A321neo repülőgépek modern repüléstechnológiai megoldásaiknak köszönhetően jelentős környezetvédelmi előnyöket is kínálnak, ezzel is tovább erősítik a jövőben a Wizz Air legfenntarthatóbb diszkont légitársaságok közt elért vezető pozícióját. A modell közel 50 százalékkal csökkenti a zajlábnyomot, 20 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt és 50 százalékkal kevesebb nitrogén-oxidot bocsát ki.

A Wizz Air jelenleg 165 darab ultramodern és hatékony Airbus repülőgéppel rendelkezik. Ezzel a légitársaság a világ egyik legfiatalabb rövidtávú járatokat üzemeltető flottáját tudhatja magáénak, amely páratlan utazási élményt nyújt az utasok számára, miközben minimalizálja a szén-dioxid-kibocsátást.

„A Wizz Air ultraalacsony költségmodellje, valamint a piacvezető Airbus A321neo repülőgépek erős alapot teremtenek a Wizz Air növekedésének az elkövetkező évtizedben, miközben megszilárdítjuk a világ egyik legfenntarthatóbb légitársaságaként elfoglalt pozíciónkat. Továbbra is jó úton haladunk, hogy az évtized végére 500 repülőgépes légitársasággá váljunk, miközben teljesítjük azt a vállalásunkat, hogy 2030-ig további 25 százalékkal csökkentjük az iparágban példamutatóan alacsony szén-dioxid-kibocsátásunkat” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

Tovább az eredeti cikkre: Nagy gépbeszerzést készít elő a Wizz Air

Vélemény, hozzászólás?