Magyar innovátorok az EIT Food Startup programjain

Magyar innovátorok az EIT Food Startup programjain olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A 2022-es évben is nyitott volt magyar csapatok számára a jelentkezés…

A teljes cikk itt olvasható:
Magyar innovátorok az EIT Food Startup programjain

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • A 2022-es évben is nyitott volt magyar csapatok számára a jelentkezés az EIT Food TeamUp, Jumpstarter és Test Farms programokba.

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT – European Institute of Innovation & Technology) egy független uniós szervezet, melynek célja, hogy Európa innovációkért felelős, vezető testületévé váljon. Hozzájárul a fenntartható gazdasági növekedéshez, fontos szerepet játszik a munkahelyek teremtésére irányuló uniós célkitűzések elérésében azáltal, hogy támogatja az innovátorokat és a startupokat ötleteik megvalósításában és vállalkozásuk fejlesztésében.

Az EIT Food az Európai Innovációs és Technológiai Intézet tudományos és innovációs közössége az agrár- és élelmiszeripar területén. Számos ingyenes, az élelmiszeriparra és mezőgazdasági területre fókuszáló oktatási, innovációs és vállalkozásfejlesztési programot hirdet meg minden évben.

Az EIT Food startupokat célzó programjaira – a Team, Jumpstarter és Test Farms programokra – idén összesen húsz magyar csapat jelentkezett, ami kiemelkedően magas szám és többszörösen meghaladja a célkitűzéseket. A programok 2023-ban ismét meghirdetésre kerülnek. Bár mindhárom vállalkozás-fejlesztési célú, de a célcsoportja mindegyiknek más. A legmegfelelőbb program kiválasztásában nyújt segítséget az alábbi rövid összefoglaló.

https://www.eitfood.eu/projects/teamup

A TeamUp összehozza a legjobb technológiai és üzleti szakembereket, segít megtalálni a megfelelő társalapítót, támogatja a hatékony agrár- és élelmiszeripari vállalkozások építését. A 7 hónapos – 2022-ben online formában megvalósult – program keretében szakértői útmutatást, képzést, hálózatépítést és három hónapon keresztül havi 2.000 eurós anyagi támogatást biztosít ötletfázisban lévő sturtupoknak is akár. A programot záró pitch versenyen iparági szakértőkből álló zsűri választja ki a legjobb csapatokat, akik összesen 40.000 euró vállalkozás-fejlesztési támogatást nyerhetnek el.

Jelentkezz, ha van tapasztalatod vállalkozás-építésben az agrár- és élelmiszeripar területén, ha szenvedélyed az innováció, szívesen dolgoznál együtt a legtehetségesebb kutatókkal és innovátorokkal, vagy ha van egy olyan ötleted, ami úgy érzed jelentős hatással lehetne az iparágra és segíthetne választ találni az EIT Food hat fókuszterületének (alternatív fehérjék, fenntartható mezőgazdaság, célzott táplálkozás, fenntartható akvakultúra, digitális nyomonkövethetőség, körforgásos gazdálkodás) kihívásaira.

https://eitjumpstarter.eu/

Az EIT Jumpstarter az egyik legszélesebb területet lefedő, több ágazatot magába foglaló program, amelyet olyan korai fázisban lévő innovációs projektek számára terveztek, ahol a cél a vállalkozás megerősítése és az üzleti tevékenység elindítása. A közel nyolc hónapos program az EIT Health, EIT Raw Materials, EIT Food, EIT InnoEnergy, EIT Manufacturing és EIT Urban Mobility közösségek közreműködésével kerül megvalósításra, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet támogatásával. Eddig tizenhárom ország több mint kétszáz csapatát képezték, mentorálták és támogatták abban, hogy ötleteiket hatékony üzleti modellekké fejlesszék. A program különösen azokra a közép-keleti és dél-európai tehetségekre összpontosít, akik szeretnék validáltatni üzleti koncepciójukat, kidolgozni az üzleti tervüket és eljuttatni ötleteiket a potenciális befektetőkhöz. A legjobb csapatok 10.000 eurós támogatást is elnyerhetnek.

https://www.eitfood.eu/projects/test-farms

Azok számára, akik a mezőgazdasági gyakorlatok javítására, fejlesztésére dolgoztak ki innovatív megoldást, a Test Farms nyújt segítséget. A Test Farms program agráripari startupokat köt össze gazdákkal és kísérleti földterületekkel, lehetőséget teremt az agritech technológia vagy termék valós körülmények közötti tesztelésére és ezáltal növeli a kereskedelmi siker esélyeit! A 3.000 eurós utazási és tesztelési támogatás mellett a legjobb jelentkezők be is mutathatják megoldásukat, terméküket potenciális felhasználók, befektetők előtt a Demo Day keretében, így segítve őket a kapcsolati háló fejlesztésében.

A programokba való jelentkezés 2023 tavaszán nyílik meg újra. Az EIT Food honlapján elérhető részletes tájékoztató minden programhoz: https://www.eitfood.eu/projects

Az érdeklődők az alábbi form kitöltésével már most jelezhetik részvételi szándékukat és a Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft., a Klímainnovációs Közösség alapítója segít megtalálni a számukra legmegfelelőbb programot, hogy a legtöbbet hozhassák ki ötleteikből, induló vállalkozásaikból.

Érdeklődés és előjelentkezés: https://forms.gle/RWrvAkC7WFWwrZpT6

https://klimainnovacio.hu/hu/program/eit-food-startup-programok

startup@ppis.hu

Tovább az eredeti cikkre: Magyar innovátorok az EIT Food Startup programjain

Vélemény, hozzászólás?