Imádják a magyarok az új, 0% hozzáadott cukrot tartalmazó Pöttyös Túró Rudit és Milli Krémtúrót

Imádják a magyarok az új, 0% hozzáadott cukrot tartalmazó Pöttyös Túró Rudit és Milli Krémtúrót olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A 0% hozzáadott cukorral készült Pöttyös Túró Rudiból és Milli Krémtúróból…

A teljes cikk itt olvasható:
Imádják a magyarok az új, 0% hozzáadott cukrot tartalmazó Pöttyös Túró Rudit és Milli Krémtúrót

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A 0% hozzáadott cukorral készült Pöttyös Túró Rudiból és Milli Krémtúróból a tervezett mennyiség többszöröse fogyott a bevezetés első hónapjaiban. 

A két márka a fogyasztói igények folyamatos nyomon követésének eredményeként döntött úgy, hogy megjelenik a piacon a legnépszerűbb ízei innovatív variánsával, amely a hagyományos termékekhez képest ízbeli kompromisszumot nem követel, de a csökkentett cukortartalom- és energiabevitel igényét maximálisan szem előtt tartja.

A közkedvelt Pöttyös Túró Rudi 0% hozzáadott cukrot tartalmazó verziója olyan édesítőszerek, mint a stevia, az eritrit és a maltitol használatával, míg a Milli Krémtúró hozzáadott cukor nélküli változata steviával és eritrittel készül. Mindkét újdonság magas fehérje- és élelmi rost tartalmú élelmiszer.  

“Ezek a termékek azok számára is fontosak, akik valamilyen oknál fogva kiemelt figyelmet fordítanak étkezéseik során a cukorbevitelre. Mindegy, hogy diéta, egészségtudatos hozzáállás vagy pusztán elhatározás áll a háttérben, egyre több fogyasztónk figyel erre és szerettünk volna számukra alternatívát kínálni a hagyományos Pöttyös Túró Rudi és Milli Krémtúró mellett. Döntésünket és a termékfejlesztés végeredményét várakozásainkon felüli siker koronázta” – mondta Nyeste-Kállay Dániel, a FrieslandCampina Hungária Zrt. marketingigazgatója. 

A termékek iránt a kezdetektől óriási érdeklődés mutatkozott. Már a bevezető kampány indulása előtt szájról szájra járt a hír a hozzáadott cukor nélkül készült újdonságokról. Az új Pöttyös Túró Rudi és Milli Krémtúró értékesítése pedig messze felülmúlja a várakozásokat. A rendkívüli keresletnek köszönhetően mindkettőből a tervezett mennyiség többszöröse került a fogyasztók kosaraiba. A visszajelzések pedig az édességek ízével, minőségével kapcsolatban is rendkívül pozitívak.

Ezek a tapasztalatok is rámutatnak arra, hogy a magyar fogyasztók egyre szélesebb rétegei keresik a csökkentett energiatartalmú és hozzáadott cukrot nem tartalmazó termékeket. Különösen a desszertek, édességek kategóriájában szűkebb a választék azon fogyasztók számára, akik fokozottan odafigyelnek az elfogyasztott termékek minden összetevőjére.

A hozzáadott cukor nélkül készült élelmiszerek nemcsak azoknak jelentenek hagyományos alternatívát, akik tudatosan étkeznek, de azok számára is, akik valamilyen szénhidrát-anyagcsere zavarban, például inzulinrezisztenciában szenvednek.
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) adatai szerint Magyarországon jelenleg mintegy 1,5-2 millió ember szenved már diagnosztizált, vagy még fel nem ismert diabéteszben, illetve annak megelőző állapotaiban. 

A testtömeg csökkentése azonban nemcsak a diabétesszel küzdők esetében fontos prioritás, emberek milliói e nélkül is szeretnének életmódot változtatni a jobb közérzetük érdekében. A legtöbbük számára a mozgás mellett a hozzáadott cukor mellőzése az életmódváltás leggyakoribb eleme. 

Az édesítőszerek, csökkentett energiatartalmú termékek fogyasztásakor is érdemes azonban odafigyelni néhány alapelvre. Az MDOSZ az alábbi szempontokat ajánlja a diétázók figyelmébe:

  1. Túlsúly, elhízás esetén negatív energiamérlegre kell törekednünk: ha a felhasznált energiához képest kevesebbet viszünk be, az fogyással fog járni.  Mindenképpen fedezzük azonban az alapanyagcserénkhez szükséges mennyiséget!
  2. A mindenkori étrend kialakításakor figyelembe kell venni az egyéni sajátosságokat. Érdemes ehhez szakember – például dietetikus – segítségét igénybe venni.
  3. A csökkentett energiatartalmú termékek és az édesítőszerek használata akkor segít a legtöbbet, ha fogyasztásukra aktív, egészséges életmód, rendszeres fizikai aktivitás mellett kerül sor.
  4. Az alacsony energiatartalmú és energiamentes édesítőszerek használata nem jelenti azt, hogy mértéktelen evésbe kezdhetünk.
  5. Az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) ajánlása alapján a hozzáadott cukorbevitel az egészségesek számára is maximum 10 energiaszázalék lehet. Egy átlagos felnőtt nő energiaszükségletét alapul véve, ami 2000 kcal, ez 200 kcal-nak, vagyis kb. 50 gramm cukornak felel meg maximum. 

A közkedvelt Pöttyös Túró Rudi és Milli Krémtúró 0% hozzáadott cukrot tartalmazó verzióját ajánljuk mindazoknak, akik bármilyen oknál fogva szeretnének odafigyelni a mindennapi energia- és cukorbevitelre.

Tovább az eredeti cikkre: Imádják a magyarok az új, 0% hozzáadott cukrot tartalmazó Pöttyös Túró Rudit és Milli Krémtúrót

Vélemény, hozzászólás?