Luxus, luxus és még egy kis luxus – megújult az Audi zászlóshajója

Luxus, luxus és még egy kis luxus – megújult az Audi zászlóshajója olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A továbbfejlesztett Audi A8: még karakteresebb formavilág és innovatív technológiák a…

A teljes cikk itt olvasható:
Luxus, luxus és még egy kis luxus – megújult az Audi zászlóshajója

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A továbbfejlesztett Audi A8: még karakteresebb formavilág és innovatív technológiák a zászlóshajó kínálatában. Az A8 belseje leginkább tágas, nagyvonalúan méretezett szalont idéz.

Az Audi tovább erősíti az A8 hangsúlyos jelenlétét és sportos eleganciáját. Ennek érdekében a négykarikás vállalat még intenzívebben dolgozott a luxuslimuzin határozott és progresszív karakterén. A legkorszerűbb technológiát megtestesítő fényszórók és hátsó lámpatestek innovatív funkciókkal hódítanak és az A8 műszaki kínálatának csúcsát képviselik. A márka zászlóshajója így egy igazán újszerű és felhasználó-orientált élményt kínál mind a vezető, mind pedig az utasok számára.

Az Audi V8 utódjaként az A8 1994 óta az Audi kínálatában a csúcsmodellt képviseli a luxuslimuzinok között. Az Audi A8 a márka státuszának és presztízsének szimbóluma és úttörője. Az Audi 2017-ben bemutatott luxuslimuzinjának negyedik generációja a teljesítmény, a megjelenés és a felszereltség tekintetében új szintre emelte ezt a hírnevet. Első sorozatgyártású modellként az A8 már bemutatásakor megmutatta a jövő formanyelvét és napjainkig következetesen a márka progresszív arculatát képviseli. A karakteres formavilág, a már bizonyított műszaki megoldások a hátsó üléssor kiemelkedő kényelmével párosulva nagyszerűen képviselik az Audi prémiumról alkotott elképzelését ebben a szegmensben. A limuzin az egyedülálló kényelem és a sportos kezelhetőség együttesét képviseli, lefedve ezzel a vezetési élmény teljes spektrumát. A minden részletre kiterjedő precizitásnak és a számos intelligens funkciónak köszönhetően az új A8 a felhasználóközpontú, tudatos mobilitás igényes technológiát képviselő, úttörő modellje.

Az A8 belseje leginkább tágas, nagyvonalúan méretezett szalont idéz, bőséges térrel a mozgáshoz és a kellemes közérzethez. Sötétben a Hangulatvilágítás plusz csomag világítja meg elegáns stílusban a belteret, míg hátul Matrix-LED technikájú olvasólámpák állnak rendelkezésre. A továbbfejlesztett A8 ülés- és ülésfelszereltség-választéka igen sokrétű, egyben színvonalas kényelem és stílusos egyéniség jellemzi, s különösen a hátsó üléseken kínál számos lehetőséget. A kínálat csúcsán az A8 L nyugágy-ülése áll, amely számos állítási lehetőséggel, az első utasülés hátsó felén pedig lábtámasszal is szolgál, így az utasok több fokozatban melegíthetik, illetve masszíroztathatják talpukat. A nyugágy-ülés csomag része a 18 pneumatikus párnával működő hátmasszírozó funkció, az elektromosan állítható komfort-fejtámlák, kívánságra pedig az elsővel egybeépített, összefüggő hátsó középkonzol is, extrafelszerelésként rendelhető, lehajtható asztalokkal, négyzónás komfort légkondicionáló berendezéssel és új hátsó képernyőkkel. A színvonalas kényelem hangulatát az Audi exkluzív programjában kínált, bárrekesszel kiegészített hűtőszekrény fokozhatja tovább.

Az Audi A8 MMI touch response kezelési koncepciója két képernyőre (10,1 és 8,6 col képátlóval) és a természetes hangvezérlésre épül, utóbbi használatakor a “Hey Audi!” megszólítással veheti kezdetét a párbeszéd. A kijelzési-kezelési koncepció a teljes egészében digitális Audi virtual cockpit műszeregységgel és az extrafelszerelésként kínált Head-up kijelzővel válik teljessé, a vezetőre összpontosító működést hangsúlyozva. Utóbbi technika közvetlenül a vezető látóterében jeleníti meg a fontos információkat.

Tovább az eredeti cikkre: Luxus, luxus és még egy kis luxus – megújult az Audi zászlóshajója

Vélemény, hozzászólás?