Új infók a Trónok harca előzménysorozatáról

Új infók a Trónok harca előzménysorozatáról olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Az HBO tíz részből álló, saját gyártású fantasy/dráma sorozata, a Sárkányok…

A teljes cikk itt olvasható:
Új infók a Trónok harca előzménysorozatáról

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Az HBO tíz részből álló, saját gyártású fantasy/dráma sorozata, a Sárkányok háza augusztus 22-én debütál az HBO-n. A sorozat az HBO Max felületén lesz streamelhető.

A George R. R. Martin „Tűz & Vér” című regényén alapuló sorozat a Trónok harca eseményei előtt kétszáz évvel játszódik, és a Targaryen-ház történetét meséli el.

Szereplők: Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel és Rhys Ifans.

A további szerepekben: Milly Alcock, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Emily Carey, Harry Collett, Ryan Corr, Tom Glynn-Carney, Jefferson Hall, David Horovitch, Wil Johnson, John Macmillan, Graham McTavish, Ewan Mitchell, Theo Nate, Matthew Needham, Bill Paterson, Phia Saban, Gavin Spokes, Savannah Steyn.

A szereplők leírása

Paddy Considine: Viserys Targaryen király, akit Westeros urai választottak meg az Öreg Király, Jaehaerys Targaryen utódjául a harrenhali Nagytanács ülésén. A melegszívű, kedves és tisztességes Viserys csak nagyapja örökségét szeretné továbbvinni, de a jó emberekből nem feltétlenül lesz nagyszerű király.

Matt Smith: Daemon Targaryen herceg, Viserys király öccse, trónörökös. A páratlan harcos és sárkánylovas Daemoné a sárkány igazi vére. De azt mondják, amikor egy Targaryen megszületik, az istenek feldobnak egy pénzérmét…

Olivia Cooke: Alicent Hightower, Otto Hightower lánya, a Király Segítője és a legszemrevalóbb nő a Hét Királyságban. A Vörös Toronyban nevelkedett, közel a királyhoz és annak legbelső köréhez; udvarhölgyhöz méltó kecsesség és éles politikai meglátások jellemzik.

Emma D’Arcy: Rhaenyra Targaryen hercegnő, a király elsőszülött gyermeke. Sárkánylovas, akinek tiszta valyriai vér csörgedezik az ereiben. Sokan azt gondolnák, hogy Rhaenyrának már akkor megvolt mindene, amikor a világra jött… csak éppen nem született férfinak.

Steve Toussaint: Corlys Velaryon nagyúr, a „Tengeri Kígyó”. A Velaryon-ház ura, valyriai vérvonala egyidős a Targaryen-házzal. Corlys nagyúr, a „Tengeri Kígyó”, Westeros történetének leghíresebb tengeri kalandora a legnagyobb hatalmú házak közé emelte saját nemzetségét, amely még a Lannister-háznál is gazdagabbá vált, és amely a világ legnagyobb tengeri flottáját tudhatja magáénak.

Eve Best: Rhaenys Targaryen hercegnő, sárkánylovas és Lord Corlys Velaryon felesége. A „Sosemvolt Királynőt” a Nagytanács dobta félre mint trónörököst, mert a birodalom az unokatestvérét, Viseryst részesítette előnyben pusztán azért, mert férfi.

Fabien Frankel: a dorne-i származású Ser Criston Cole, Lord Blackhaven intézőjének nem nemesi születésű fia. Cole nem formálhat jogot földre vagy nemesi címre; csak a becsületét, illetve természetfeletti kardforgató képességét tudhatja magáénak.

Sonoya Mizuno: Mysaria, aki üres kézzel érkezett Westerosba, és maga sem tudja, hányszor adták el. Elsorvadhatott volna, de ehelyett felemelkedett, és Daemon Targaryen herceg, a trónörökös legmegbízhatóbb – és legvalószínűtlenebb – szövetségesévé vált.

Rhys Ifans: Otto Hightower. A Király Segítőjeként Ser Otto lojálisan és hűségesen szolgálja uralkodóját és birodalmát. A Segítő szerint a legnagyobb veszélyt a birodalomra a király fivére, Daemon és annak trónörökösi pozíciója jelenti.

A további szerepekben:

Milly Alcock: a fiatal Rhaenyra Targaryen hercegnő. A király elsőszülött gyermeke, sárkánylovas, akinek tiszta valyriai vér csörgedezik az ereiben. Sokan azt gondolnák, hogy Rhaenyrának már akkor megvolt mindene, amikor a világra jött… csak éppen nem született férfinak.

Bethany Antonia: Baela Targaryen, Laena Velaryon legidősebb leánya és a fiatal, Holdtáncos nevű sárkány lovasa.

Phoebe Campbell: Rhaena Targaryen, Laena úrnő második leánya és Baela húga.

Emily Carey: a fiatal Alicent Hightower, Otto Hightower lánya, a Király Segítője, és a legszemrevalóbb nő a Hét Királyságban. A Vörös Toronyban nevelkedett, közel a királyhoz és annak legbelső köréhez; udvarhölgyhöz méltó kecsesség és éles politikai meglátások jellemzik.

Harry Collett: Jacaerys Velaryon, Rhaenyra Targaryen legidősebb fia.

Ryan Corr: Ser Harwin „Csonttörő” Strong. „Csonttörő” Harwinról azt mondják, hogy ő a Hét Királyság legerősebb embere. Ser Harwin Lyonel Strong törvénymester legidősebb fia és Harrenhal örököse.

Tom Glynn-Carney: Aegon Targaryen, Viserys király elsőszülött fia.

Jefferson Hall: Tyland Lannister, a ravasz és számító politikus, Jason Lannister nagyúr ikertestvére.

Jefferson Hall: Jason Lannister nagyúr, Casterly-hegy ura és Ser Tyland Lannister ikertestvére.

David Horovitch: Mellos nagymester, az értelem hangja és Viserys király bizalmas tanácsadója.

Wil Johnson: Ser Vaemond Velaryon, Coryls Velaryon öccse és a Velaryon királyi flotta parancsnoka.

John Macmillan: Ser Laenor Velaryon, Corlys Velaryon és Rhaenys Targaryen fia.

Graham McTavish: Ser Harrold Westerling, aki Jaehaerys király uralkodásának ideje óta szolgál a Királyi Testőrségben. A lovagiasság és a becsület mintaképe.

Ewan Mitchell: Aemond Targaryen, Viserys másodszülött fia, Daemon unokaöccse és Rhaenyra féltestvére.

Theo Nate: Ser Laenor Velaryon, Corlys Velaryon és Rhaenys Targaryen fia.

Matthew Needham: Larys Strong, Lyonel Strong törvénymester kisebbik fia, akit apja bíróság elé állított.

Bill Paterson: Lyman Beesbury nagyúr, Mézliget ura, pénzmester, Viserys király kistanácsának tagja.

Phia Saban: Helaena Targaryen, Viserys másodszülött leánya, Aegon és Aemond nővére, Rhaenyra féltestvére.

Gavin Spokes: Lyonel Strong nagyúr, Viserys király törvénymestere és Harrenhal ura.

Savannah Steyn: Laena Velayron úrnő, Corlys Velaryon és Rhaenys Targaryen lánya.

A Új infók a Trónok harca előzménysorozatáról bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Új infók a Trónok harca előzménysorozatáról

Vélemény, hozzászólás?