Kasszamentes konténerüzletet mutatott be a Mastercard

Kasszamentes konténerüzletet mutatott be a Mastercard olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A Mastercard bemutatta a hazai piacon is innovatív, mesterséges intelligencia alapú…

A teljes cikk itt olvasható:
Kasszamentes konténerüzletet mutatott be a Mastercard

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A Mastercard bemutatta a hazai piacon is innovatív, mesterséges intelligencia alapú technológiával felszerelt, mobil pénztármentes üzletet, melynek elindulását támogatta.

Van, akinek a vásárlás élmény, van, akinek inkább a szükséges rossz. Legyen az egy hagyományos vagy önkiszolgáló kassza, a megvásárolni kívánt termékeket ki kell pakolni a kosárból a pultra vagy szalagra, egyesével be kell olvasni és végül kifizetni. A legújabb kutatások és szakértői vélemények megerősítik, hogy a vásárlók számára egyre fontosabb a gyors és hatékony vásárlási élmény, minimális várakozási idővel. Az új mobil, pénztárgép nélküli, a legmodernebb mesterséges intelligencia által vezérelt rendszerekkel felszerelt konténer-áruház éppen erre kínál megoldást.

Az üzletben történő vásárlás rendkívül egyszerű: a belépéshez a vásárlóknak elég csupán elindítaniuk egy applikációt, a vásárlótérben szabadon a polcokról összegyűjteni a termékeket, majd boldogan távozni. A fizetés a háttérben, az applikációhoz kapcsolt bankkártyával történik a távozást követően. A Kende Retail Operation Kft. kizárólagos forgalmazóként mutatta be az üzletet, amelyet július 10-ig a Budapest Parknál is kipróbálhatnak az érdeklődők.

„A Mastercardnál folyamatosan azon dolgozunk, hogy a vásárlók számára a fizetés minden helyzetben a lehető legegyszerűbb legyen. Fizetni senki nem szeret, így mindannyian a lehető legkevesebb időt szeretnénk a kasszánál eltölteni. A technológia ma már lehetővé teszi, hogy várakozás nélkül fejezhessük be a vásárlást, hiszen minden szükséges folyamat a háttérben történik a már megszokott biztonság mellett. Ez az, amikor a check-in a check-out is egyben” – mondta Szász Ferenc, a Mastercard üzletfejlesztési igazgatója.

A vásárlás valóban élményszerű, hiszen a kiválasztott termékeket akár rögtön a saját táskánkba is pakolhatjuk, a belépéshez használt applikáció pedig a kassza nélküli fizetésről gondoskodik a számunkra. Ehhez azonban tudnia kell, hogy milyen termékeket választottunk, amit mesterséges intelligenciával vezérelt kamerák és súlyérzékelők segítségével határoz meg. Mindezt adatvédelmi szempontból – GDPR-nak megfelelő – módon teszi, a kamerák arcot nem rögzítenek.

Az új technológiát a Mastercard örömmel támogatja, hiszen pontosan ilyen jövőbemutató innovációk segítségével lesz zökkentőmentesebb a hétköznapi fizetések folyamata.

A tervek szerint a különleges mobil konténerüzlettel a Mastercard saját rendezvényei mellett az őszi Business Days konferencián lehet majd találkozni.

A Kasszamentes konténerüzletet mutatott be a Mastercard bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Kasszamentes konténerüzletet mutatott be a Mastercard

Vélemény, hozzászólás?