Liverpoolban megszületett John Lennon, a Beatles-együttes egyik alapító tagja. (79 éve)

Ma sem telt el eseménytelenül a nap: Liverpoolban megszületett John Lennon, a Beatles-együttes egyik alapító tagja. (79 éve) »» Az ötvenes évek végén állt össze a zenészcsoport, amelynek tagjai voltak: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr. A hatvanas évek elején érték el első sikereiket a liverpooli Cavern és a hamburgi Star Clubban. 1962-ben készítették első lemezüket “Love Me Do” címmel. A melodikus rockzene tipikus képviselői lettek. 1963-ban volt az első országos turnéjuk Nagy-Britanniában, majd ezt követően, augusztus 3-án tartották utolsó koncertjüket Liverpoolban, és átköltöztek Londonba. 1964-től kezdtek turnézni a világban, és bemutatták “A Hard Day’s Night” című filmjüket is.

Lennon a televízióban, filmekben, sajtótájékoztatókon és interjúkban tanúbizonyságot tett személyiségének lázadó, kritikus oldaláról, gyors észjárásáról és szarkasztikus humoráról. Munkáiban előszeretettel alkalmazta a szándékos megtévesztést. Zenei karrierje mellett békeaktivista, író, színész és festőművész is volt. 1980. december 8-án New Yorkban Mark David Chapman gyilkolta meg.

2002-ben a BBC közvéleménykutatás alapján összeállította “A 100 legnagyobb brit” listáját, melyen Lennon a 8. lett.

A cikket itt olvashatod tovább: #Ezenanapon / Liverpoolban megszületett John Lennon, a Beatles-együttes egyik alapító tagja. (79 éve)