Libales, dzsungeltúra és némi robotika – hétvégi programajánló

Libales, dzsungeltúra és némi robotika – hétvégi programajánló olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A túrázni vágyók a drávai zátonyok nyomába eredhetnek a hétvégén, de…

A teljes cikk itt olvasható:
Libales, dzsungeltúra és némi robotika – hétvégi programajánló

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A túrázni vágyók a drávai zátonyok nyomába eredhetnek a hétvégén, de akár vadliba-lesre is indulhatnak. A szabadtéri programok helyett másféle kikapcsolódást kereső kisgyerekes családoknak a debreceni Agóra Tudományos Élményközpont lehet jó választás ezen a hétvégén is.

Dzsungeltúra a Dráva árterében

„A túrán a Dráva árterében lévő ligeterdőkön át vezet az út. Néhány helyen teljesen természetes úton létrejött erdőkkel is találkozhatunk, összehasonlíthatjuk őket a szintén megfigyelhető kezelt erdőkkel.” – írja kedvcsinálójában a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság.

A drávai zátonyokon és az ártérben fekvő holtágak mellett az ott élő állatok (hód, vidra, aranysakál, madarak) életnyomait kereshetjük és figyelhetjük meg. Ha szerencsénk van, rétisast, jégmadarat és hideg idő esetén a Dráván tartózkodó vízimadarakat is megfigyelhetjük. A Dráván lévő mesterséges kövezések környékén megfigyelhetjük azok mederalakító hatását és azt, hogy ez milyen hatást gyakorol a környező élővilágra.

A szombati túra résztvevőinek száma korlátozott, ezért előzetes bejelentkezés szükséges! E-mail: attila.komlos@ddnp.hu, eva.horvath@ddnp.hu Minimum létszám: 10 fő, maximális létszám 50 fő. Korhatár: minimum 10 év. A túra hossza 18 km. Részvételi díj: 2000 Ft/fő.

Programdömping a debreceni Agóra Tudományos Élményközpontban

Kreatív tudomány: Hangszergyár – A játékos foglalkozássorozat keretében szombaton érdekes kreatív feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a gyerekek a természettudományos jelenségekkel, és elkészíthetik saját játékaikat, amelyeket természetesen haza is vihetnek. „Készítsd el a saját csörgő-zörgő hangszereidet! A foglalkozáson egyszerű alapanyagokból állítunk össze hangkeltő eszközöket.” – írták.

Másfajta élményt ígér a családi foglalkozás a DigITérben. „Találkoztál már humanoid robottal? Simogattál robotkutyát? Tudod, mitől lehet „okos” egy otthon? A DigITér Debrecen Digitális Élményközpont szombati programjain az érdeklődő családok, baráti társaságok megismerkedhetnek az informatika legújabb vívmányaival.” A másfél órás interaktív foglalkozás során néhány eszköz kipróbálására is lehetőség nyílik. A DigITér az Agóra Tudományos Élményközpont első szintjén kapott helyet. A digitális központ programjai ingyenesek, de kizárólag előzetes regisztráció – és visszaigazolás – után látogathatók. A foglalkozásokra a Programozd a jövőd! weboldalon keresztül lehet jelentkezni.

Vasárnap „Robotika kicsiknek” program várja a látogatókat. Az ismeretterjesztő programsorozat keretében izgalmas tudományos kalandok várják a gyerekeket. A résztvevők az egyórás foglalkozásokon bepillanthatnak a különböző tudományterületek rejtelmeibe. „Kíváncsi vagy hogyan gondolkodik egy mérnök és hogyan álmodik meg például egy felderítő járművet, amely bárhol bevethető? A gyerekek a foglalkozáson megismerkedhetnek a WeDo Robotics 2.0 készlettel, egy projekten keresztül elsajátíthatják a programozás alapjait és beléphetnek a felfedezések világába.” Ajánlott életkor: 8-12 év.

Téli Libales – Kelemen-szék

„A program során a Kelemen-széket célozzuk meg, eközben a nálunk áttelelő vadlibák csapatait igyekszünk megfigyelni. A túra a Kígyósi-csárda parkolójából indul és a Kelemen-szék partjáig vezet.” – hívnak libalesre a szervezők. Találkozó: 9:00 óra, Kígyósi Csárda parkolója. Jelentkezni kizárólag online jegy vásárlása esetén lehet: Jegy.hu. Táv: 4 km. Időtartam: 3-4 óra.

Tovább az eredeti cikkre: Libales, dzsungeltúra és némi robotika – hétvégi programajánló

Vélemény, hozzászólás?