Lezárta az MGM felvásárlását az Amazon

Lezárta az MGM felvásárlását az Amazon olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Története második legnagyobb felvásárlását zárta le az Amazon, a cég a…

A teljes cikk itt olvasható:
Lezárta az MGM felvásárlását az Amazon

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Története második legnagyobb felvásárlását zárta le az Amazon, a cég a Metro Goldwyn Mayer (MGM) megszerzésével több mint 4 ezer filmet és 17 ezer sorozat epizódot tartalmazó portfólióhoz jutott hozzá.

A vételár 8,5 milliárd dollár volt, és miután az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság nem gördített akadályt az ügylet útjába, az Amazon le is zárta a tavaly bejelentett akvizíciót. A felvásárlást az Európai Unió versenyjogi hatóságai a múlt héten hagyták jóvá.

Az MGM megszerzésével rengeteg tartalomhoz jutott hozzá az Amazon, hiszen a stúdió több mint 4000 film jogaival rendelkezik, emellett 17 ezer sorozat epizód is szerepel a portfóliójukban olyan szériákból, mint a Fargo, a Vikings vagy éppen a Szolgálólány meséje. A tranzakció révén jelentősen kibővül a Prime Video szolgáltatás kínálat.

Arról egyelőre viszonylag kevés információ áll rendelkezésre, hogy pontosan hogyan illeszkedik majd az Amazon struktúrájába a megszerzett stúdió és annak tartalmai. A kereskedőcég annyit már közölt, hogy nem minden új tartalom a streaming platformra készül majd, a mozis bemutatókat a jövőben is támogatják majd.

A Lezárta az MGM felvásárlását az Amazon bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Lezárta az MGM felvásárlását az Amazon

Vélemény, hozzászólás?