Lengyel médiaóriás vásárolja meg a Szallas Groupot

Lengyel médiaóriás vásárolja meg a Szallas Groupot olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A lengyel tőzsdén jegyzett Wirtualna Polska Holding várhatóan 82 millió euróért…

A teljes cikk itt olvasható:
Lengyel médiaóriás vásárolja meg a Szallas Groupot

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A lengyel tőzsdén jegyzett Wirtualna Polska Holding várhatóan 82 millió euróért (32,4 milliárd forint) megvásárolja a Szallas Groupot a PortfoLionból és magánszemélyekből álló tulajdonosi körtől – közölték az eladók az MTI-vel.

A közleményben Szigetvári József, a Szallas Group vezérigazgatója elmondta, hogy egy nagy és gyorsan növekvő cégcsoport tagjává válnak, ami új lehetőségeket nyit meg előttük, különösen a lengyel portfóliójuknál. A tulajdonosváltás nem befolyásolja a cégcsoport termékeinek működését – mondta, megjegyezve, hogy “több és jobb szolgáltatást” kínálhatnak a vendégeiknek.

Jacek Swiderski, a Wirtualna Polska Holding S.A. vezérigazgatója úgy fogalmazott: Szigetvári József és csapata bebizonyította, hogy lehet sikeres üzletet vezetni helyi szereplőként a globális platformokkal szembeni versenyben.

A Szallas Group első magyar márkája és cége, a Szallas.hu, 2007-ben alakult Magyarországon; a szállásfoglaló oldalt 2015-ben a PortfoLion vásárolta meg. A csoport weboldalain keresztül a 2022 júniusával zárult évben több mint egymillió foglalás történt, 200 millió euró összértékben. Ebben az időszakban a csoport 6,6 millió euró EBITDA-t ért el. A társaság öt országban, Magyarországon kívül Csehországban, Romániában, Lengyelországban és Horvátországban van jelen.

A PortfoLion budapesti székhelyű, kockázati- és magántőke befektető vállalat; a cég az OTP Csoport tagja. A Wirtualna Polska Holding S.A. e-kereskedelmi és médiavállalat-csoportot 2015 óta jegyzik a varsói tőzsdén. A 2022 júniusával zárult tizenkét hónapban a társaság bevételei csaknem 207 millió eurót tettek ki, míg a korrigált EBITDA 73 millió euróra nőtt.

Tovább az eredeti cikkre: Lengyel médiaóriás vásárolja meg a Szallas Groupot

Vélemény, hozzászólás?