Milyen esélyei vannak a Ferencvárosnak a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutásra?

Milyen esélyei vannak a Ferencvárosnak a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutásra? olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A Ferencváros hosszú ideje az egyik legjobb magyar futball csapatnak számít,…

A teljes cikk itt olvasható:
Milyen esélyei vannak a Ferencvárosnak a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutásra?

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A Ferencváros hosszú ideje az egyik legjobb magyar futball csapatnak számít, amelynek már szinte legendássá vált a neve. Ez nem is csoda, hiszen maga a klub nagyon hosszú múltra tekint vissza, amelynek során számos hazai és nemzetközi siker fémjelezte az útját. Története során számos alkalommal volt magyar bajnok, és időnként  jól szerepel a nemzetközi mérkőzéseken is. A csapat azonban nemcsak a mérkőzések alatt szokott jól szerepelni, hanem a sportfogadási oldalakon is népszerű. Ha pedig szeretnél ezekre a mérkőzésekre a lehető legjobban fogadni, akkor olvas el az onlinesportfogadás.com oldal tippjeit. De térjünk is vissza a Ferencváros csapatára.

Mint ismert, a csapat júliusban kezdi a selejtező mérkőzéseket annak érdekében, hogy bejusson a Bajnokok Ligája csoportkörébe. De vajon milyen esélyei vannak a csapatnak, mit várhatunk a csapat története, illetve mostani teljesítménye alapján? Ehhez nézzük is meg röviden a csapat múltját, illetve a közelmúltbeli teljesítményét. 

A Ferencvárosi futball csapat rövid története

A Ferencvárosi Torna Club 1899. május 3-án alakult, és hamarosan Magyarország legnépszerűbb sportegyesületévé vált. Első szakosztályai között megtalálható volt a labdarúgás, de emellett jelen volt az atlétika, a kerékpározás, a torna és az úszás. A Ferencváros labdarúgó csapata 1901-ben indult először az országos bajnokságban, és nagyon gyorsan élvonalbeli lett a többi magyar csapat között. A csapat pedig először 1903-ban nyerte a bajnokságot.  

A csapat sikeréről sok minden elárul, hogy 1901-es megalakulása óta a Ferencváros a Nemzeti Bajnokság I-ben játszik. Ez alól mindössze három szezon volt kivétel. 2006 és 2009 között. Ennek sem a játékosok teljesítménye volt azonban az oka. A klubnak anyagi gondjai voltak, ezért 2006-ban a Magyar Labdarúgó Szövetség visszavonta a klub licencét. Ezt a visszavonást végül jogosulatlannak minősítették, és ezt követően a rövid kitérőt követően 2009-ben a Fradi ismét feljutott az I. osztályba.

A csapat korábbi nemzetközközi sikere

Ahogy azt a cikkünk elején is említettük, a Ferencváros a nemcsak hazai környezetben sikeres. A magyar klubcsapatok közül az egyik legsikeresebbnek számít a nemzetközi színtéren is. Természetesen a nemzetközi sikeres sem most kezdődtek. 1964-65-ben a csapat megnyerte a Városok közötti Vásárvárosok Kupáját, miközben 33-szor nyerték a Nemzeti Bajnokság I-et és 24-szer a Magyar Kupát.

Az 1995-1996-os szezonban az első magyar klubként kvalifikálták magukat a megújult Bajnokok Ligájába. Azóta a klub részt vett a 2004-05-ös UEFA-kupa, a 2019-20-as Európa Liga, a 2020-21-es Bajnokok Ligája és a 2021-22-es Európa Liga csoportkörében is. Jelenleg pedig azért küzd majd, hogy ismét bejusson a BL csoportkörébe. 

A csapat közelmúltbeli teljesítménye

A Ferencváros a legutóbbi szezonban sorozatban negyedszerre nyert bajnoki címet, 2016 óta pedig az ötödszörre nyerte meg a bajnokságot. Ezzel elmondható, hogy a Ferencváros csapat hosszú fennállása óta történetének egyik legsikeresebb időszakát éli. Ennél sikeresebb egyetlen időszakban volt a csapat, ami pedig a megalapítását követő években történt. A legutóbbi bajnoki győzelemmel nemcsak az utóbbi évek nyertes sorozatát tartották fent, de azt is elérték, hogy a csapat története során 33. alkalommal sikerült megnyerniük a magyar bajnokságot. Ez pedig egyedülállónak számít. 

Ezzel együtt a csapat nemzetközi szinten is megállja a helyét. 2020-ban ugyanis a Ferencváros kvalifikálta magát a nemzetközi labdarúgó-klubtorna legrangosabb tornájának, a Bajnosok Ligájának a csoportkörébe. A zöld-fehéreknek ez tíz évvel a Debrecen és 25 évvel a legutóbbi kvalifikációjuk után sikerült, ezzel a harmadik alkalom, hogy magyar csapat bejutott Európa elitjébe, ami lássuk be, nem kis teljesítmény volt. A Fradi a svéd, a skót, a horvát és a norvég bajnok kiesése után végül az ukrán Dinamo Kijev ellen izgalmas döntetlennel sikerült egy pontot szereznie a csoportkörben. Sajnos azonban a Barcelona elleni utolsó hazai meccsüket már a szigorú koronavírus szabályozás érintette, így azt egyik szurkolójuk sem láthatta élőben, és külföldre sem utazhattak a meccsekre. 

A 2022/2023-as Bajnokok Ligája szezon

A jó hír az, hogy a Ferencváros csapata a most következő szezonban is elindul a Bajnokok Ligája szereplés megszerzéséért. Ennek keretében hamarosan kezdetét veszi a selejtezők csapata, ahol a Bajnokok Ligája csoportkörébe való jutás a tét. Az elmúlt időszak eredményei alapján pedig bőven van oka a csapatnak a bizakodásra. Remélhetőleg az utóbbi időszak kiváló teljesítménye a selejtezők során is kitart majd. Mindenesetre ezt hamarosan kiderül, hiszen az első mérkőzésre július elején kerül sor, amikor is sor kerül az első selejtező mérkőzésre. Ezt a Ferencváros a Kazah Tobol csapata ellen fogja játszani, ezt követően pedig újabb kihívások várnak majd a csapatra. Az minden esetre bizakodásra ad okot, hogy a magyar bajnoki csapat az 1. csoport egyik kiemeltjeként vág bele a selejtező körök mérkőzéseibe. Egyelőre csak remélni tudjuk, hogy a csapat lendülete a selejtezők alatt is ki fog tartani, és ebben a szezonban újra szurkolhatunk a Bajnokok Ligája csoportkörében a Ferencváros sikere érdekében

Tovább az eredeti cikkre: Milyen esélyei vannak a Ferencvárosnak a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutásra?

Vélemény, hozzászólás?