Háború idején is utaznak a gazdag oroszok – mutatjuk, hogy hova

Háború idején is utaznak a gazdag oroszok – mutatjuk, hogy hova olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A ForwardKeys turisztikai tanácsadócég legfrissebb repülőjegy-forgalmi adataiból kiderül, hogy az orosz…

A teljes cikk itt olvasható:
Háború idején is utaznak a gazdag oroszok – mutatjuk, hogy hova

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A ForwardKeys turisztikai tanácsadócég legfrissebb repülőjegy-forgalmi adataiból kiderül, hogy az orosz kiutazó turizmus, amelyet a világjárvány miatti utazási korlátozások már amúgy is súlyosan hátráltatnak, még tovább csökkent Oroszország ukrajnai katonai műveletei miatt. A tehetős utazók azonban még mindig repülnek, csak nem Európába.

A háború kitörése előtti héten (febr. 18.) az Oroszországból induló nemzetközi repülőjegyek a járvány előtti szint 42%-át tették ki, de a közvetlenül az inváziót követő héten (febr. 25.) a kiadott repülőjegyek száma mindössze 19%-ra esett vissza. Azóta a repülőjegy-foglalások még mélyebbre süllyedtek, és 15% körül mozognak.

A polgári légi közlekedésre vonatkozó háborús szankciók miatt az oroszok nem tudnak repülőjegyet foglalni számos kedvenc nyugati úti céljukra; ezért inkább Ázsiába és a Közel-Keletre foglalnak repülőjegyet.

A ForwardKeys által február 24., az invázió kezdete és április 27., a legfrissebb adatok szerint április 27. között végzett repülőjegy-foglalások elemzéséből kiderül, hogy a május és augusztus közötti utazások első öt célpontja – a rugalmasság sorrendjében – Sri Lanka, a Maldív-szigetek, Kirgizisztán, Törökország és az Egyesült Arab Emírségek.

A Srí Lankára irányuló foglalások jelenleg 85%-kal haladják meg a járvány előtti szintet, míg a Maldív-szigetek 1%-kal, Kirgizisztán 11%-kal, Törökország 36%-kal, az Egyesült Arab Emírségek pedig 49%-kal marad el.

“Meg kell azonban jegyezni, hogy Srí Lanka (ahol jelenleg a jelentős gazdasági krízis okoz feszültséget), listavezető helyezése nem tükrözi a sziget mint úti cél vonzerejét, sokkal inkább a biztonságról szól. Inkább annak a következménye, hogy a terrorista merényletek elriasztották a látogatókat 2019-ben, a pandémiát megelőző referenciaévben” – mondja Olivier Ponti, a ForwardKeys Insights alelnöke.

A cndenglish.com információi szerint a Törökországba és az Egyesült Arab Emírségekbe a közelmúltban kiadott jegyek mélyebb elemzése azt mutatja, hogy jelentős részük jómódú oroszok nyaralni induló utas vásárolta meg. A prémiumkabinos – business, vagy first class -, utazások visszatérőben vannak. A prémiumkabinban eladott helyek száma megháromszorozódott 2019-hez képest. Ráadásul a prémium utasok átlagos utazási időtartama Törökországban már 12 éjszaka, az Egyesült Arab Emírségekben pedig 7 éjszaka.

“Az Ukrajnával vívott háború és az ebből következő repülési szankciók miatt Oroszország kiutazó turisztikai piaca gyakorlatilag kiszáradt. Azok az emberek, akik még mindig repülnek, az elit tagjai, akik egy tehetős réteget alkotnak, akik viszont kénytelenek inkább Ázsiában és a Közel-Keleten nyaralni, mint Európában. Meglátjuk, hogyan alakul ez a nyári szezonban” – teszi hozzá Ponti.

Érsek M. Zoltán

Tovább az eredeti cikkre: Háború idején is utaznak a gazdag oroszok – mutatjuk, hogy hova

Vélemény, hozzászólás?