Az otthoniakkal való kapcsolattartást segíti az iCentre adománya a menekülteknek

Az otthoniakkal való kapcsolattartást segíti az iCentre adománya a menekülteknek olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A háború elől menekülő emberek egyik legnagyobb vágya az, hogy biztonságban…

A teljes cikk itt olvasható:
Az otthoniakkal való kapcsolattartást segíti az iCentre adománya a menekülteknek

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A háború elől menekülő emberek egyik legnagyobb vágya az, hogy biztonságban legyenek és tudják tartani a kapcsolatot az otthoniakkal. Ezt az igényt ismerte fel az iCentre és tette elérhetővé közel 2 millió forintos informatikai és digitális eszközökből, kiegészítőkből álló adománycsomagját, amelyben töltőkábelek, adapterek, kijelzőtisztító spray-k, gyerekeknek fejhallgatók vannak. A csomagot a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet segítségével juttatja el oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Kívülállóként elképzelni sem tudjuk az elképzelhetetlent, hogy ahol tegnap még gyerekek bicikliztek, ma már harci járművek dübörögnek, fegyverek hangja veri fel a játszótereket, a városi metró alagútjai óvóhelyekké alakultak, házak, otthonok dőlnek romba egy-egy rakétatalálat nyomán és hogy az emberek az életük védelme érdekében mindenüket hátrahagyva menekülni kényszerülnek.

Egy ilyen helyzetben a biztonság az elsődleges szempont. Ez pedig a mai modern, digitalizált világunkban információk, kapcsolatok és az ezeket biztosító eszközök nélkül elképzelhetetlen. De egy ilyen helyzetben ki gondol arra, hogy adaptert vagy töltőkábelt vigyen magával, miközben a saját és a szerettei életét menti?

“Az ukrajnai háború ténye mindannyiunkat sokként ért. A bénultság első pillanatai után a kollégák egy emberként támogatták a segítségnyújtás ötletét. Mi pedig az egyéni szintű támogatás mellett cégként is elkezdtünk azon gondolkozni, miként tudnánk célzottan, önazonosan, a rendelkezésre álló készleteinkkel segíteni a bajba jutott embereken, akik egy szempillantás alatt vesztették el mindenüket, az otthonaikat, a létbiztonságukat és sok esetben a szeretteiket is” – kezdi az adománycsomag létrejöttének történetét Felker Noémi, az iCentre ügyvezető igazgatója.

Az idén 30 éves, Apple Premium Reseller minősítésű cég termékpalettájára alapozva született meg végül az a gondolat, hogy az üzlethálózat nélkülözhetetlen kiegészítőkkel támogassa a szükséget szenvedőket. Az adománycsomagba az átlagosnál strapabíróbb anyagból készült univerzális töltőkábelek, adapterek, kijelzőtisztító spray-k és kendők, valamint kifejezetten gyerekeknek való fejhallgatók kerültek.

“Miért pont ezeket a termékeket választottuk? Mert szerettük volna, ha a menekülni kényszerülők megérzik: nincsenek egyedül. Hogy az általunk biztosított kiegészítők segítségével könnyebben elérhetik a hátra maradt szeretteiket, kapcsolatba léphetnek azokkal a rokonaikkal, akik távolabbi országokban várják őket, illetve információkhoz juthatnak az őket érintő intézkedésekről, elhelyezkedési lehetőségekről, a gyerekek befogadását, oktatását biztosító intézményekről, vagy egyszerűen csak kikapcsolódhatnak a sok szörnyűség után. Általunk egy kicsit a saját kezükben tudhatják az életük irányítását, ha már egyszer kirántottak alóluk mindent” – folytatta Felker Noémi.

A gyerekeknek szánt fejhallgatókkal ugyanez volt a cég célja. Egy kis “csendet” szerettek volna biztosítani a kisebbek, illetve a kamaszok számára a borzalmak kavalkádjában, hogy kilépve az állandó, megterhelő, háborús zajból elvonulhassanak a saját világukba, meghallgathassák a kedvenc meséjüket, zenéjüket, amely bizonyítja: igenis létezik még normalitás is a világban.

A képernyőtisztító spray-kkel, valamint kendőkkel pedig a menekülteket a helyszínen fogadó személyzetet szeretnék támogatni, hogy biztosítani tudják a sokszor és sokak által használt felületek fertőtlenítését a nagy tömegben, megakadályozván az esetleges fertőzések terjedését.

Tovább az eredeti cikkre: Az otthoniakkal való kapcsolattartást segíti az iCentre adománya a menekülteknek

Vélemény, hozzászólás?