LELKEK PÁSZTORA – PORTRÉFILM IVÁNYI GÁBORRÓL

LELKEK PÁSZTORA – PORTRÉFILM IVÁNYI GÁBORRÓL olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

„Lelkek Pásztora” címmel készült dokumentumfilm Iványi Gáborról. Az alkotók két éven…

A teljes cikk itt olvasható:
LELKEK PÁSZTORA – PORTRÉFILM IVÁNYI GÁBORRÓL

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

„Lelkek Pásztora” címmel készült dokumentumfilm Iványi Gáborról. Az alkotók két éven keresztül követték Iványi Gábor tevékenységét. Amikor a film forgatása elkezdődött, még nem lehetett tudni, hogy milyen mozgalmas időszak következik, COVID lezárások, pénzelvonások, intézmények az ellehetetlenülés szélén. A film végigkíséri Iványi Gábort ebben a küzdelmes időszakban, közben bemutatja életútját, gondolkodásmódját, értékrendjét. A lelkész évtizedek óta azért dolgozik, hogy a társadalom szélére sodródott, legelesettebb embereken segítsen, amelynek köszönhetően sok ezer elszegényedett ember támogatásáról gondoskodnak az általa létrehozott intézmények. Közben számos emberi jogi kérdésben emelte fel a hangját, kiállt a kiszolgáltatottak, üldözöttek mellett. 

A film bepillantást ad az Oltalom Karitatív Egyesület és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség intézményeinek életébe, nehézségeibe, megörökíti az elmúlt 2 év fontos eseményeit, de elsődleges célja, hogy közelebbről bemutassa Iványi Gábor lelkészt.

A film teljes egészében saját finanszírozásban valósult meg, támogatás nélkül, a film népszerűsítését és terjesztését is az alkotók szervezik.

Az alkotók elmondása szerint azért volt számukra fontos ennek a filmnek az elkészítése, mert azt remélik, hogy Iványi Gábor történetének bemutatásával egy olyan értékrendet, olyan gondolkodásmódot juttatnak el a nézőközönséghez, amelynek megértése egy emberségesebb, élhetőbb világot eredményez. 

ALKOTÓK

Kalmár Judit – rendező, forgatókönyv író

Kalmár Judit dokumentumfilm rendező, újságíró, közgazdász. Szerkesztő riporterként dolgozott különböző rádió és televízió csatornáknál, 2016-ban kezdett dokumentumfilmekkel foglalkozni. 2020-ban készült, Portugáliában forgatott „Silencio- Lisszabon hangjai” című filmje, melynek társrendezője és társproducere volt, több mint 30 nemzetközi fesztiválon szerepelt, több díjat nyert. 2019-től két éven át forgatott portréfilmet Iványi Gábor protestáns lelkészről, a mai magyar közélet egyik meghatározó alakjáról.  

Kálmán István – operatőr, vágó

Kálmán István több mint 25 év operatőri, rendezői tapasztalattal rendelkezik a filmkészítés világában, foglalkozik film- és dokumentumfilm készítéssel, Tv műsorok és reklámfilmek rendezésével. Az 1997-ben alapított Objektív Stúdióban producerként számos filmen és sorozaton dolgozott. A világ legszebb helyeiről készült dokumentumfilm sorozata, melynek rendezője, operatőre volt, sikerrel került nemzetközi forgalmazásba. A Gemenc – Az árterek világa című természetfilm, melynek vágója volt, több díjat is nyert.  

TERJESZTÉS

A dokumentumfilmet jelenleg egy mozijegy áráért a vimeo videomegosztó csatornán lehet megnézni, de az alkotók több nyitott vetítést is terveznek, illetve a keresik azokat a szponzorokat és a média partnereket, aki abban segítenének, hogy szélesebb közönséghez is eljusson a film. (www.ivanyifilm.hu)

Miután Iványi Gábor intézményei továbbra is nagyon nehéz helyzetben vannak, ezért az alkotók a film bevételének felét az Oltalom Karitatív Egyesületnek ajánlják fel. 

www.ivanyifilm.hu

www.facebook.com/LelkekPasztora

Tovább az eredeti cikkre: LELKEK PÁSZTORA – PORTRÉFILM IVÁNYI GÁBORRÓL

Vélemény, hozzászólás?