Érkezik az első Németországban gyártott MINI

Érkezik az első Németországban gyártott MINI olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Újabb taggal bővül a MINI zéró emissziójú modellpalettája: 2023-ban a BMW…

A teljes cikk itt olvasható:
Érkezik az első Németországban gyártott MINI

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Újabb taggal bővül a MINI zéró emissziójú modellpalettája: 2023-ban a BMW Group lipcsei gyára megkezdi az új MINI Countryman sorozatgyártását. A crossover modell tisztán elektromos meghajtással és belsőégésű erőforrásokkal is elérhető lesz. A Németországban gyártott első MINI sorozatgyártásának előkészítése már gőzerővel zajlik.

Ez lesz az első alkalom, hogy egy MINI modell teljes egészében Németországban készül. A zéró emissziójú mindenes tökéletesen passzol a müncheni központú vállalatcsoport Lipcsében működő, fenntartható gyártósorához, amely az egyik legmodernebb és legzöldebb az autóiparban. A BMW Group „zöld üzem” létrehozására irányuló, kísérleti projektjeként itt az energiaelőállítás és -felhasználás hosszútávú, fenntartható stratégiája kerül előtérbe.

Az üzem 5 600 munkatársa naponta körülbelül 1 000 új autót állít elő. Az új MINI Countryman a BMW 1-es sorozat, a BMW 2-es Gran Coupé és a BMW 2-es Active Tourer gyártósorán lát majd napvilágot. A lipcsei gyár ezzel az első olyan létesítménnyé válik, amelyben egyszerre készülnek BMW és MINI modellek, a vállalatcsoport maximális rugalmasságát nyomatékosítva.

Az elektromos mobilitás térnyerése a BMW Group fenntarthatósági stratégiájának egyik alappillére. A MINI ma már minden ötödik új modelljét hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiával értékesíti, amely a brit prémiumgyártó ügyfeleinek zéró emissziójú vezetési élmény iránti rajongását hirdeti. A sikertörténet következő fontos mérföldköve az új MINI Countryman sorozatgyártása lesz, amely ez év végén veszi kezdetét Lipcsében. A tisztán elektromos meghajtású nóvum nagyfeszültségű akkumulátorait ugyancsak a gyár saját létesítményei állítják majd elő.

Tovább az eredeti cikkre: Érkezik az első Németországban gyártott MINI

Vélemény, hozzászólás?