Nőgyógyászati, intim lézerkezelés: hogyan zajlik, és mikor lehet szükség rá? 

Nőgyógyászati, intim lézerkezelés: hogyan zajlik, és mikor lehet szükség rá?  olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Az intimlézert nem csak az esztétikai okokból, az intim szépség megőrzésére…

A teljes cikk itt olvasható:
Nőgyógyászati, intim lézerkezelés: hogyan zajlik, és mikor lehet szükség rá? 

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Az intimlézert nem csak az esztétikai okokból, az intim szépség megőrzésére alkalmazzák, hanem a sokakat kínzó inkontinencia és a kellemetlen hüvelyszárazság kezelésére, illetve a szexuális élet javítása érdekében is igénybe veszik. Az intimlézer a hatékonyságának köszönhetően világszerte egyre népszerűbb, de sokan még mindig nem tudják, hogy megoldás lehet a problémájukra.

Az öregedés olyan természetes folyamat, melynek során nem csak megjelenésünk változik, hanem egyes szerveink működése is. “Önbizalmunkat nem csak az csökkenti, hogy milyennek látjuk magunkat a tükörben, de az is jelentős mértékben megnehezítheti mindennapjainkat, ha valami már nem úgy működik, mint régen. Ennek viszont nem feltétlenül kell így lennie, hiszen a legkorszerűbb technológiáknak köszönhetően van megoldás olyan problémákra, mint a szülés vagy a változó kor miatt kialakult vizeletcsepegés, hüvelyszárazság, a hüvely falának meglazulása és kitágulása, és a fentiekből adódó szexuális problémák” – mondja Dr. Parrák Zita orvos-esztétikai specialista, hozzátéve, hogy ezek mellet a külső nemi szervek fiatalításával és azok felszínén megjelenő bőrelváltozások, bőrkinövések, szemölcsök pigmentfoltok kezelésével, esztétikai zavarok szépészeti és sebészeti korrekciójára is van lehetőség az intimlézer segítségével.

Hüvelyfiatalítás a lézer segítségével

Az életkorral járó hormonális változások, a szülés is csökkenthetik a hüvelyi izmok tónusát. Ezek a változások gyakran kóros tünetekhez vezethetnek, mint például hüvelyfeszülés, sorvadás, szárazság vagy akaratlan vizeletszivárgás. A tünetek nagy mértékben ronthatják az életminőséget és a szexuális tevékenység élvezetét. A lézeres kezelés javítja a szeméremajkak és szeméremtest bőrének rugalmasságát és feszességét, visszaállíthatja annak korábbi, fiatalosabb megjelenését. A kezelés hatására a bőr textúrája és színe is javul a kezelt a területen, úgyhogy azok is belevághatnak, akik csupán esztétikai változást szeretnének elérni.

A szexuális aktus élvezetének fokozása

A lézeres hüvelyfiatalítás célja lehet a szexuális együttlétek okozta örömök fokozása. A szexuális elégedettség szorosan összefügg a cselekmény közbeni súrlódásokkal, ezen pedig sokat javíthat a lézer, ami növeli a hüvelyi izmok tónusát, erejét és kontrollját. Ezenkívül hatékonyan csökkenti a hüvely külső és belső átmérőjét, valamint erősíti a gát izmait.

Vizeletcsepegés, inkontinencia kezelése

A nők körében sajnos meglehetősen gyakori probléma az akaratlan vizeletszivárgás, melyet köhögés, tüsszögés, testmozgás vagy nehéz tárgyak emelése válthat ki. A lézeres hüvelyfiatalítás megoldást jelenthet a stressz-inkontinencia enyhe tüneteinek csökkentésére, mivel a kezelés megerősíti a hüvely falát és ezáltal segíti a vizeletelvezető rendszer megfelelő működését, így csökkentve a vizeletszivárgást és az általa okozott kellemetlenségeket.

Hogyan működik a lézer?

A kezelés egy speciális frakcionált CO2 lézeren alapul, amelyet kifejezetten a hüvely nyálkahártyájának kezelésére terveztek. Az eljárás jótékony hatással lehet a menopauza idején jellemző ösztrogénszint csökkenésre, aktiválhatja a kollagén termelődését, javítja a hüvely vérellátását, nedvességtartalma megnövekszik, a hám ellenállóbbá, tónusosabbá, rugalmasabbá válhat. A hüvely pH-ja normalizálható, ami segít helyreállítani a természetes védekező funkcióját, ezáltal növeli a hüvelyfertőzésekkel szembeni ellenállást.

Az intim lézeres kezelés biztonságos, hatékony és fájdalommentes megoldást jelenthet a panaszok gyors megoldására. “A kezelés mindössze 10-15 percet vesz igénybe. A megfelelő hatás eléréséhez 3 kezelés javasolt 1 hónap különbséggel. Az elért hatás megőrzése érdekében a kezelést ezt követően évente egyszer javasolt megismételni. Fájdalommentes, mellékhatások és gyógyulási idő nélkül, helyreállítja a szövetek rugalmasságát és feszességét, javítja az életminőséget és a szexuális kapcsolatot” – magyarázza a szakember.

Tovább az eredeti cikkre: Nőgyógyászati, intim lézerkezelés: hogyan zajlik, és mikor lehet szükség rá? 

Vélemény, hozzászólás?