Kutyaparadicsom a noszvaji Tündérkert Hotelben

Kutyaparadicsom a noszvaji Tündérkert Hotelben olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A Duna Relax Hotel után a szintén az Eventrend Grouphoz tartozó,…

A teljes cikk itt olvasható:
Kutyaparadicsom a noszvaji Tündérkert Hotelben

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A Duna Relax Hotel után a szintén az Eventrend Grouphoz tartozó, noszvaji Tündérkert is kutyabarát szállodaként várja vendégeit és a négylábú házibarátokat. Sárvári Krisztina a szállodák igazgatója úgy látja, a kutyabarát szemlélet ugyan Magyarországon még mesze van a nyugaton megszokottól, de a covid hatására is, egyre többen tartanak kutyát és örülnek annak, ha a kedvenceikkel együtt pihenhetnek.

Sárvári Krisztina igazgató

– A felnőttbarát szolgáltatásokat nyújtó ráckevei Duna Relax már több éve kutyabarát hotelként üzemelve, olyan extra szolgáltatásokat is nyújt, ami a kutyával érkező vendégek tartózkodását kellemesebbé teszi – magyarázza Sárvári Krisztina. – Ennek keretében jutalomfalattal köszöntjük és jutalomfalat bekészítéssel várjuk a kutyusokat, aminek a gazdáik is nagyon örülnek. A tartózkodás idejére ingyen nyújtunk etetőtálat és emellett tudunk biztosítani kutyatápot és olyan útiterveket is, amelyek a legjobb kutyás séta és túraútvonalakat tartalmazzák.

Az igazgatónő hozzátette: a pozitív vendég visszajelzések alapján döntöttek úgy, hogy az ország másik felén található, az aktív turizmust kedvelőkre fókuszáló noszvaji Tündérkert szálloda is kutyabaráttá válik.

– A Tündérkertben minden adott ahhoz, hogy a kutyával érkezők és a kutyák is jól érezzék magukat. A szálloda hatalmas, tízhektáros, vadregényes ősparkkal rendelkezik és mivel a kutyás vendégek jellemzően, amúgy is szeretnek sokat sétálni, kirándulni a kutyával, ehhez Noszvaj természeti szépségekben gazdag vidéke is tökéletes helyszínt nyújt.

Sárvári Krisztina szerint a kutyabarát hotellé válás azért is fontos változás, mert az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják: ma már csak az a szálloda lehet sikeres, amelyik markáns arculattal jelentkezik a piacon. Ennek fontos alapeleme a tematizálás, ami vendégek számára is megkönnyíti a választást. A kutyabarát tematika pedig a helyi adottságok kihasználása mellett azért is szerencsés, mert különösen a covid hatására, a korábbihoz képest idehaza is jelentősen megnőtt a kisállat és különösen a kutyatartók száma.

– A kutyabarát tematika a Relax Hotel mellett a Tündérkertben is olyan sikert aratott, hogy előfordult, amikor egyszerre 3-4 kutyát is köszönthettünk a házban. De olyan is volt már, aki macskával, vagy a kedvenc nyulával érkezett a házba. Ugyanakkor azt is fontos kiemelni, hogy a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően nálunk is szigorú házirend szabályozza a négylábúak tartózkodását, mert a házikedvencek nem zavarhatják meg a többi vendég nyugalmát. Ezért vannak olyan területei a szállodának – az étterem, a büfé és a wellness rész -, ahová nem lehet bemenni kutyával.

Az igazgatónő ugyanakkor örömmel nyugtázza, hogy miközben nyugaton már természetesnek számít, hogy kutyával is egyre több helyre lehet bemenni, ma már Magyarországon is mind jobban és egyre többfelé érezni a négylábúak elfogadását. Ezt igazolja az is, hogy a Sárvári Krisztina által irányított mindhárom, az Eventrend Grouphoz tartozó szálloda (a szintén noszvaji, négycsillagos, gyermekbarát Oxigén Family Hotel mellett a felnőtt közönséget megcélzó, négycsillagos, kutyabarát Duna Relax és az aktív utazókra fókuszáló, háromcsillagos, kutyabarát Tündérkert Hotel), a tavaly májusi nyitás óta folyamatosan – még a hagyományosan holtszezonnak számító januárban és februárban is -, kifejezetten magas telítettséggel üzemel.

Kocsis Erika

Tovább az eredeti cikkre: Kutyaparadicsom a noszvaji Tündérkert Hotelben

Vélemény, hozzászólás?