Különleges videót készített Rékasi Károly

Különleges videót készített Rékasi Károly olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Ha az ember több évtizedes viszonylatban szinkronizálja az egyik legnagyobb világsztárt,…

A teljes cikk itt olvasható:
Különleges videót készített Rékasi Károly

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Ha az ember több évtizedes viszonylatban szinkronizálja az egyik legnagyobb világsztárt, az kihat a mindennapjaira. Ékes példája ennek Rékasi Károly esete, aki akármennyire is tagadja, mégis olykor magára ölti az akcióhős szerepet. Legyen szó akár kertészkedésről, home office-ról vagy egy kiadós gasztronómiai műveletről; az adrenalinszint a legtöbbször garantálja, hogy semmi ne legyen lehetetlen küldetés. A Paramount Network csapata alkotta Szinkrónikák néven induló sorozat első alanyaként a színész bemutatja, hogyan változtatta meg az életét az egyik általa magyarul megszólaló karakter. Március 12-én, 21:00-kor pedig ismét hallhatjuk őt a Mission: Impossible – Utóhatás-ban, a Paramount Network műsorán.

Vajon hogyan változtatja meg egy szinkronhang életét egy-egy megszólaltatott karakter? Rékasi Károly az egyik legnépszerűbb amerikai színésznek, Tom Cruise-nak kölcsönözte a hangját akciófilmekben. Egy különleges videóból, amely a március 12-én a Paramount Network képernyőjére érkező Mission: Impossible – Utóhatás című alkotás kapcsán született, most kiderül, hogyan hatott ez a színész mindennapjaira.

„Személy szerint úgy gondolom, hogy Tom Cruise a forgatás alatt nőtte ki magát a legjobb karakterré és azóta folyamatosan megújul, lépésről-lépésre haladva, nagyon sokat kaptunk tőle” – mondta Rékasi Károly, aki azt is elárulta, hogy középiskolás korában egy szerelem miatt egy ideig fogtechnikus szeretett volna lenni, de a kapcsolat lezárásával mégis inkább a színészet felé vitte az útja.

„Nehéz feladat volt Tom Cruise-t szinkronizálni, hiszen egy rendkívül egyedi karakterről beszélünk, aki nagyon egysíkúan beszél a magyar nyelvhez képest, ezért sok munkát igényelt, hogy a magyar fülnek megszokott hangzást át tudjam adni” – mesélte a színész. Az akcióhős-kém szinkronizálása pedig megváltoztatta Rékasi életét, ami nem is csoda, hiszen teljesen át kellett élnie a szerepet a tökéletes alakításhoz. A videóból kiderül, mindez pontosan hogyan történt.

A Különleges videót készített Rékasi Károly bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Különleges videót készített Rékasi Károly

Vélemény, hozzászólás?