Különleges tablettel újított a Huawei

Különleges tablettel újított a Huawei olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Az első e-ink kijelzős tablet is debütált a Huawei Technologies törökországi…

A teljes cikk itt olvasható:
Különleges tablettel újított a Huawei

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Az első e-ink kijelzős tablet is debütált a Huawei Technologies törökországi termékbemutatóján. A HUAWEI MatePad Paper mellett egy szokatlanul nagy kijelzőjű notebook is helyet kapott az új termékek között: a Matebook 16 s kiváló társa lehet a home office-ban dolgozóknak.

A MatePad készülékcsalád legújabb tagja, a HUAWEI MatePad Paper egy e-ink technológiával ellátott táblagép, amely a papírlap kezeléséhez hasonló hatást nyújt olvasás vagy munka közben. A MatePad Paper a világ első olyan e-ink készüléke, amely a szembarát olvasási élményért megkapta a TÜV Rheinland „Paper Like Display” tanúsítványát.

Az előző MatePad sorozat ikonikus, minimalista esztétikáját öröklő HUAWEI MatePad Paper unibody dizájnnal és vegán bőrborítással rendelkezik, innovatív gerinckialakítása pedig könyvszerű megjelenést ad. A 10,3 hüvelykes HUAWEI FullView kijelzővel szerelt táblagép nagyon vékony, és mindössze 360 gramm súlyú.

A HUAWEI MatePad Paper-t 2. generációs HUAWEI M-Pencil ceruzával is lehet társítani. A kiegészítő eszközzel a felhasználók úgy kezelhetik az tabletet, mintha papírra írnának, még a ceruza suhogó hangját is hallhatják írás közben. Emellett a korábbi MatePad sorozat kényelmi funkciói változatlanul helyet kaptak a készülékben: ilyen például a dupla koppintás a szerkesztési eszközök váltásához, az automatikus Bluetooth párosítás, vagy a mágneses töltés. Új funkció ugyanakkor a megjegyzések írása és az osztott képernyős jegyzetelés lehetősége.

A HUAWEI MatePad Paper gördülékeny, gyors együttműködést tesz lehetővé a Huawei-eszközök között. Így például, ha a felhasználók szeme elfárad a PC-n vagy okostelefonon való olvasás közben, zökkenőmentesen áthelyezhetik a dokumentumot a HUAWEI MatePad Paper-re. Az új tablet PC-meghajtóként is használható, ezáltal a felhasználók közvetlenül áthelyezhetnek fájlokat az egyik eszközről a másikra, anélkül, hogy ehhez e-mailt írnának, vagy egyéb külső alkalmazást használnának.

A HUAWEI MatePad Paper akkumulátorkapacitása akár 4 hétig tartó készenléti időt, és körülbelül 6 napos böngészési élményt biztosít. A készülék ezenfelül két nagy amplitúdójú hangszóróval is büszkélkedhet, amelyek a tablet karcsúsága ellenére lenyűgöző hangzást szolgáltatnak.

A MateBook termékcsalád új tagja, a nagy szilárdságú fémből készült HUAWEI MateBook 16s visszafogott Galaktikus Szürke színben érkezik. A notebook mindössze 17,8 mm vastag és 1,99 kg súlyú gépházzal rendelkezik, így könnyen hordozható, az eszköz zsanérja pedig azt is lehetővé teszi, hogy a laptopot könnyedén, akár egy kézzel kinyissák.

A készüléket 12. generációs Intel Core processzor hajtja, amely akár i9-12900H-ból, valamint 14 magból és 20 szálból áll, maximum 5 GHz-es turbófrekvenciával. A HUAWEI MateBook 16s-ben egy ultranagy méretű HUAWEI Shark Fin kettős ventilátorrendszer felel a hatékony, eredményes és csendes teljesítményért.

A MateBook 16s kávái rendkívül vékonyak, ennek köszönhetően a képernyő-test arány a 90 százalékot is eléri. A notebook 2520 x 1680 felbontású HD-kijelzővel büszkélkedhet, amely széles sRGB színskálával, 1500:1 kontrasztaránnyal, 189 PPI-vel és 300 nites maximális fényerővel bír. 1,07 milliárd színével a kijelző finomabb és egyenletesebb színátmeneteket biztosít. A HUAWEI MateBook 16s az Intel Iris Xe Graphics technológiát használja, így kiemelkedő grafikus feldolgozási képességeket tudhat magáénak. Ennek köszönhetően a notebook ideális választás lehet grafikusok, fotó- és videószerkesztők, valamint a számítógépes játékot kedvelők számára.

A HUAWEI MateBook 16s AI hanggal és AI kamerával rendelkező Smart Conference megoldásával bárhol, bármikor digitális tárgyalótér alakítható ki. A képernyő tetején található 2 MP 1080p és 88°-os széles látószögű kamerával, illetve kettős mikrofonnal felszerelt megoldás magával ragadó, biztonságos és hatékony konferenciaélményt tud teremteni. A mesterségesintelligencia-alapú algoritmusok csökkenthetik a háttérzajt hívás közben (ehhez bekapcsolt Sound TrueVoice beállítás szükséges), míg a hangjavító funkció segítségével a felhasználó valóban csak a beszélő hangját fogja hallani. Ezenfelül a Sound TrueHD beállítás segít abban, hogy a hangok részleteit tisztán és hangosan lehessen felvenni.

A HUAWEI MateBook 16s kényelmes, speciálisan testre szabott billentyűzetet kapott. A soft-landing kialakításnak köszönhetően a billentyűk alatt egy-egy párna található, amely a lenyomást követően lassabban enged fel, így segít megőrizni a minőségi és kényelmes gépelést hosszú ideig.

A MateBook 16s esetében is elérhető a többeszközös, gördülékeny együttműködést támogató Super Device funkció. Ha a felhasználó a notebook közelébe helyez bármely Huawei-eszközt, például fülhallgatót, egeret, billentyűzetet, hangszórót vagy nyomtatót, a MateBook 16s automatikusan felismeri azt, és lehetővé teszi a gyors párosítást.

A Különleges tablettel újított a Huawei bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Különleges tablettel újított a Huawei

Vélemény, hozzászólás?