Különadó miatt emelhet árat a Wizz Air

Különadó miatt emelhet árat a Wizz Air olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A légiközlekedési ágazat jelentős veszteségeket szenvedett a Covid-19 világjárvány során, és…

A teljes cikk itt olvasható:
Különadó miatt emelhet árat a Wizz Air

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A légiközlekedési ágazat jelentős veszteségeket szenvedett a Covid-19 világjárvány során, és bevétele, illetve nyeresége várhatóan még hosszú ideig nem éri el a vírus kitörése előtti szintet, így extraprofitról beszélni nincs értelme – reagált a hvg.hu kérdésére a légtársaság elnöke.

A kormány által tervezett, a légitársaságokat is érintő különadóról már írtunk, ez utasonként 10-15 eurós is lehet. „Az utasonként számított adó bevezetése magasabb viteldíjakat jelentene egy olyan szektorban, amely két éve veszteséges, ennek a vitatása a legalapvetőbb közgazdasági elemzésekkel is szembemegy” – mondta Robert Carey, a Wizz Air elnöke a hvg.hu-nak.

A Wizz Air elnöke emlékeztetett: „A légiközlekedési ágazat, melynek részét képezi a Wizz Air is, jelentős veszteségeket szenvedett a Covid-19 világjárvány során, és bevétele, illetve nyeresége várhatóan még hosszú ideig nem éri el a vírus kitörése előtti szintet. A turisztikai szektor számára is súlyos csapás volt az elmúlt két év, és minden újabb gazdasági teher tovább lassítja a régóta várt fellendülését.”

Tovább az eredeti cikkre: Különadó miatt emelhet árat a Wizz Air

Vélemény, hozzászólás?