Kritériumok a focicipő kiválasztásával kapcsolatban

Kritériumok a focicipő kiválasztásával kapcsolatban olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Nagy dilemma előtt állunk, ha szeretnénk focicipőt vásárolni, hiszen a döntést…

A teljes cikk itt olvasható:
Kritériumok a focicipő kiválasztásával kapcsolatban

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Nagy dilemma előtt állunk, ha szeretnénk focicipőt vásárolni, hiszen a döntést sok minden meghatározza. 

Nem csak azért nehéz választani, mert ma már nagyon széles a kínálat, hiszen nagyon sokféle stílus és modell áll a rendelkezésünkre. Mutatunk néhány olyan tényezőt, amelyeket érdemes figyelembe venni, ha éppen most tervezünk focicipőt vagy stoplis cipőt venni. 

Az első és talán a legfontosabb szempont, amit figyelembe kell vennünk focicipő vásárlásakor, hogy hol is kívánunk játszani. Füvön, műfüvön vagy teremben? Ugyanis megkülönböztetünk természetes fűhöz (FG), lágyabb, sárosabb talajhoz (SG), műfűhöz (AG vagy TF), beltéri körülményekhez (IC, IN) kialakított cipőket, vagy választhatunk bizonyos talajok együttes használatához megfelelőt (FG/AG, FG/MG), amelyek füves és műfüves pályára lettek tervezve. Nagyon fontos a gyártó ajánlásának betartása, egyrészt egészségügyi okokból, másrészt a garancia miatt is. Ha szeretnél elmélyedni a különböző felületre ajánlott cipőkben, itt megteheted: https://www.r-gol.com/hu/focicipok.

Magától értetődőnek tűnik ugyan, de a méret is nagyon lényeges, amikor focicipőt vagy stoplis cipőt választunk. Nagyon lényeges, hogy a cipő olyan legyen, mintha csak ránk öntötték volna, hiszen a kényelemnél talán nincs is fontosabb, még focizás közben sem. 

A stoplis cipő kiválasztásánál – https://www.r-gol.com/hu/stoplis-cipok – döntő lehet az is, hogy milyen pozícióban játszunk. A gyorsan mozgó és támadó játékosok könnyű cipőre vágynak, hiszen a cipő is sokat tehet a tempósabb futás érdekében. A kapusok pedig a rugalmasabb lábbeliket részesítik előnyben. 

A focicipő és a stoplis cipő milyenségét az is meghatározza, hogy milyen gyakran focizunk, milyen gyakran lépünk pályára. A focicipőkön belül 4 szint van. Az első a szabadidős (rekreációs) szint. Egy ilyen cipő kiváló lehet alkalmi sportoláshoz. A követező szinten az amatőr cipőket találjuk, amelyek nagyon alkalmasak a rendszeres edzésekre és meccsekre. A félprofi modellek következnek a rangsorban. Ezt a cipőt azoknak javasolják, akik szeretnék kipróbálni a profi szint néhány megoldását, alacsonyabb áron. A professzionális futballhoz pedig a legkönnyebb modelleket ajánlják a gyártók. Ezeknél a modelleknél szintetikus anyagokat és kengurubőrt használnak. Ezek a cipők rendkívül tartósak. 

A focicipő ára is meghatározhatja a döntésünket. Érdemes minden gyártó modelljét alaposan szemrevételezni, hiszen csakis így tudjuk összehasonlítani az adott cipőmodellek árait és ez alapján sokkal könnyebben is hozhatunk döntést. 

Tovább az eredeti cikkre: Kritériumok a focicipő kiválasztásával kapcsolatban

Vélemény, hozzászólás?